Ο μηχανοδηγός μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, όταν το τρένο του συγκρούστηκε μετωπικά με μια εμπορική αμαξοστοιχία, αφού «παραβίασε το στοπ», γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του εμπορικού τρένου, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και μια γυναίκα, η υπάλληλος που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των εισιτηρίων στον επιβατικό συρμό.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας (09.00 το πρωί τοπική ώρα) στο Ντιντελάνζ, μεταξύ του Ζούφτζεν στη Γαλλία και του Μπετεμπούργκ στο Λουξεμβούργο. Στην ίδια περιοχή, τον Οκτώβριο του 2006, 6 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και 16 είχαν τραυματιστεί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, υπήκοος Λουξεμβούργου, που είχε ξεκινήσει από το Λουξεμβούργο χωρίς επιβάτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρχών, δεν επέζησε της σύγκρουσης με τον εμπορικό συρμό, που ερχόταν από τη Γαλλία.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Λουξεμβούργου (CFL) επισήμανε ότι «τα στοιχεία που καταγράφθηκαν από το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας καταδεικνύουν ότι το επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Τιονβίλ, το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα, παραβίασε το στοπ».

«Τα αίτια της παραβίασης θα διευκρινιστούν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε η CFL.

«Ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας (γαλλικής υπηκοότητας) έτρεξε προς το πίσω τμήμα του συρμού και, χάρη σε αυτήν την ενέργεια, διέφυγε τον κίνδυνο» δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ο υπουργός Μεταφορών του Λουξεμβούργου, Φρανσουά Μπος, εμφανώς συγκινημένος μετά τον θάνατο του εργαζόμενου στην Εταιρεία Μεταφορών του Λουξεμβούργου (CFL).

Ωστόσο «έχει τραυματιστεί σοβαρά» εξήγησαν στους δημοσιογράφους μέλη της διακυβερνητικής υπηρεσίας αντιμετώπισης κρίσεων.

Η υπάλληλος του CFL, γαλλικής υπηκοότητας, υπεύθυνη για τον έλεγχο των εισιτηρίων, η οποία βρισκόταν στο πίσω τμήμα του τρένου τη στιγμή του δυστυχήματος, τραυματίστηκε ελαφρά και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Έχει επίσης διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Οι αρχές του Λουξεμβούργου έστειλαν στο σημείο του δυστυχήματος τουλάχιστον 100 μέλη των συνεργείων διάσωσης, πολλά εκ των οποίων παρέμεναν στην περιοχή το απόγευμα.

Η κυκλοφορία των τρένων στη γραμμή Τιονβίλ – Λουξεμβούργο διακόπηκε για 48 ώρες.