Ο πατέρας του Αιγύπτιου που θεωρείται ότι είναι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αρνείται κάθε ανάμειξη του γιου του.

Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει πιστοποιηθεί, αλλά οι γάλλοι ανακριτές εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν 29χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος τον περασμένο μήνα ταξίδεψε στο Παρίσι από το Ντουμπάι με τουριστική βίζα.

Κάποια αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το όνομά του είναι Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάμι και η καταγωγή του είναι από την αιγυπτιακή επαρχία Ντακάλια.

«Ο γιος μου δεν είναι τρομοκράτης και δεν πρόσκειται πολιτικά κάπου», δήλωσε σήμερα ο Ρέντα αλ Χαμάμι στην αιγυπτιακή εφημερίδα al-Masry al-Youm.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο γιος του πήγε στο Ντουμπάι πριν από δύο χρόνια για να εργαστεί ως εμπορικός διευθυντής σε εταιρεία. Τον χαρακτηρίζει «ένα απλό παιδί» και λέει ότι δεν είναι ριζοσπαστικοποιημένος και ότι είχε μεταβεί στη Γαλλία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μια υπόθεση της δουλειάς και επρόκειτο να επιστρέψει το Σάββατο.

Ο πρώην στρατηγός της αστυνομίας υποστηρίζει ότι ο γιος του πήγε στο Λούβρο όπου έβγαλε με το κινητό του selfies πριν από την επίθεση. Η Al-Masry al-Youm ανέβασε φωτογραφίες στην ηλεκτρονική της έκδοση που δείχνουν τον Αμπντάλα να στέκεται έξω από το μουσείο.

Ο πατέρας του υπόπτου έκανε έκκληση προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει τον γιο του.

Σήμερα η Αίγυπτος καταδίκασε την επίθεση χωρίς να κάνει αναφορά στην ταυτότητα του δράστη.