Εκτεταμένες έρευνες έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Βενεζουέλας για να εντοπίσουν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που χάθηκε μυστηριωδώς πριν από πέντε ημέρες ενώ πετούσε στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο είπε ότι κοινότητες ιθαγενών βοηθούν τους στρατιώτες στις έρευνές τους στο πυκνό δάσος, με τα πόδια και με πλοιάρια. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν γίνονται έρευνες από αέρος.

Το ελικόπτερο, ένα Mi-17 ρωσικής κατασκευής, μετέφερε 13 ανθρώπους: πέντε στρατιώτες που επρόκειτο να αλλάξουν ισάριθμούς συναδέλφους τους σε ένα φυλάκιο, τέσσερις ιθαγενείς, κατοίκους της ζούγκλας και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ήταν επίσης φορτωμένο με αρκετά εφόδια. Χάθηκε από τα ραντάρ στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

«Είχαμε πληροφορίες από ιθαγενείς κατοίκους που το είδαν να πετάει. Αλλά μέχρι τώρα είναι πρακτικά αδύνατον να φτάσουμε στην περιοχή από αέρος. Υποθέτουμε ότι έκανε αναγκαστική προσγείωση… Διατηρούμε τις ελπίδας μας ότι είναι όλοι τους καλά», πρόσθεσε ο υπουργός.