Κυρίως σε τουρκικό έδαφος αλλά και σε «ορισμένες περιοχές» του Ιράκ διεξήχθησαν οι ευρείας κλίμακας αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η Τουρκία μετά την επίθεση Κούρδων κατά Τούρκων στρατιωτών με αποτέλεσμα τουλάχιστον είκοσι τέσσερις να πέσουν νεκροί.

»Το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στη χώρα, με επίκεντρο την περιοχή Τσουκουρτσά και αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές του βορείου Ιράκ», αναφέρει η ανακοίνωση στη ιστοσελίδα του στρατού.

Απεσταλμένος του Reuters στην Τσουκουρτσά, μια από τις περιοχές στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις των κούρδων ανταρτών εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, μετέδωσε σήμερα ότι πέρα από τις πτήσεις σε μεγάλο ύψος τουρκικών αεροπλάνων, παρατηρείται χαμηλής κλίμακας στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι πραγματοποίησε «ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις, υποστηριζόμενες από την αεροπορία, σε πέντε περιοχές του βορείου Ιράκ και στην Τουρκία, στις οποίες πήραν μέρος 22 τάγματα», αλλά δεν προσδιόρισε τον αριθμό των στρατιωτών που εστάλησαν στο ιρακινό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Τύπο, περίπου 10.000 στρατιώτες εκτιμάται ότι πήραν μέρος στις επιχειρήσεις αυτές.