Τουλάχιστον έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στην περιοχή Chattanooga του Τενεσί, στις ΗΠΑ. Το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες καθώς στις φωτογραφίες φαίνεται πως δεν εμπλέκεται άλλο όχημα αλλά το σχολικό κατέληξε πάνω σε ένα δέντρο με την οροφή του κομμένη στα δύο.

«Η ταχύτητα ερευνάται ως ένας πολύ ισχυρός παράγοντας της συντριβής», ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας Fred Fletcher, προσθέτοντας πως η εκτίμηση είναι ότι το λεωφορείο χτύπησε σε κολόνα πριν καταλήξει πάνω στο δέντρο.

Ο οδηγός, ο 24χρονος Johnthony Walker, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σύμφωνα με τη USA Today.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά από το λεωφορείο αμέσως μετά το δυστύχημα ενώ ακόμα ένα παιδί πέθανε στο νοσοκομείο. Στο λεωφορείο επέβαιναν 35 παιδιά ενώ 23 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η τράπεζα αίματος της περιοχής απηύθυνε έκκληση για προσφορά αίματος. Όπως γράφει το BBC οι δότες ανταποκρίθηκαν άμεσα σχηματίζοντας ουρές κι έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες έκλειναν ραντεβού για το επόμενο πρωί.

«Προσευχηθείτε για τις οικογένειες όσων επλήγησαν από αυτό το τρομακτικό δυστύχημα», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Chattanooga Andy Berke.

USATENNESSEECRASH1 USATENNESSEECRASH2 USATENNESSEECRASH3 USATENNESSEECRASH4 USATENNESSEECRASH5