Μία εικόνα της NASA που δείχνει τη Γη από την αθέατη πλευρά της σελήνης, ένα έμβρυο στον αμνιακό σάκο και η περίφημη Όσκαρ selfie, πρωτοβουλία της Ellen DeGeneres το 2014, είναι μεταξύ των 100 φωτογραφιών που άλλαξαν τον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη σε ένα νέο βιβλίο, έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου, όπως η βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου «Άνθρωπος σε πτώση» του Ρίτσαρντ Ντριου από το Associated Press.

Κάποιες από αυτές επιλέχθηκαν για το περιεχόμενο και άλλες για την καινοτομία τους. Η μετανάστρια μητέρα της Ντοροθέα Λέιντζ, η σημαία που υψώνεται στην Ίβο Τζίμα του Τζο Ρόζενταλ, φωτογράφου του AP, επίσης κατόχου βραβείου Πούλιτζερ και το διάσημο φιλί στην πλατεία Times Square την ημέρα V-J Day (Ημέρα νίκης κατά της Ιαπωνίας) είναι μεταξύ των 100 φωτογραφιών που επιλέχθηκαν.

Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από την δική της ιστορία όπως η πρώτη εικόνα κινητού τηλεφώνου με ψηφιακή κάμερα το 1997.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού έλαβε υπόψη της την συμβουλή ιστορικών, ειδικών στην επεξεργασία φωτογραφιών και επιμελητών απ’ όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια πήραν συνεντεύξεις, απ’ όσους φωτογραφήθηκαν, φίλους και μέλη των οικογενειών τους, ώστε να γραφτεί το κείμενο για κάθε φωτογραφία.

Μεταξύ των επιλογών βρίσκεται και το καρέ 313 από το βίντεο του Ζαπρούντερ ένα από τα ιστορικότερα ντοκουμέντα, το οποίο δείχνει ακριβώς τη στιγμή που η βολίδα βρίσκει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζον Κένεντι.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο Harold Edgerton ο οποίος ενώ έκανε δοκιμές στο εργαστήριό του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη ηλεκτρονική flash φωτογραφία με την φωτογραφία του το 1957 «Milk Drop Coronet».