Οι Αμερικανοί ψήφισαν εκτός από τον Τραμπ… και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Θετική ψήφος για την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης σε Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη και Νεβάδα


ΚΟΣΜΟΣ
11:50
09/11/2016
Οι Αμερικανοί ψήφισαν εκτός από τον Τραμπ... και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας
2
loading

Την ώρα που οι Αμερικανοί ψήφιζαν για τον πρόεδρο, σε ορισμένες Πολιτείες κλήθηκαν να αποφασίσουν και για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως είναι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας!

Η χρήση μαριχουάνας από ενήλικες για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι ήδη νόμιμη σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, το Κολοράντο, το Όρεγκον, την Αλάσκα και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπως και και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Στις τέσσερις πολιτείες έρχονται τώρα να προστεθούν η Καλιφόρνια, η Μασαχουσέτη και η Νεβάδα.

Η νομιμοποίηση χρήσης της μαριχουάνας στην Καλιφόρνια θεωρείται τεράστια νίκη στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της κάνναβης, μιας και θα πρόκειται για μια μεγάλη εμπορική αγορά. Πρόκειται για την πιο πολυπληθή πολιτεία των ΗΠΑ με 39 εκατομμύρια κατοίκους, κι εκεί πλέον σχεδόν το ένα πέμπτο των Αμερικανών θα μπορεί να αγοράσει κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Μέχρι τώρα η χρήση μαριχουάνας επιτρεπόταν στην Καλιφόρνια, αλλά μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Πλέον οι ενήλικες άνω των 21 ετών μπορούν να έχουν στην κατοχή τους έως και 170 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έως και έξι φυτά.

Η Αριζόνα, η Νεβάδα και η Μασαχουσέτη ενέκριναν την πλήρη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, όμως η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη στο Μέιν, αν και φαίνεται ότι θα επικρατήσει και εκεί το «ναι».

Η Φλόριντα επίσης είναι η πρώτη Πολιτεία στον νότο που υιοθέτησε ένα πρόγραμμα για την ιατρική χρήση μαριχουάνας, που είναι ήδη νόμιμη σε 25 πολιτείες. Το ίδιο συνέβη και στη Βόρεια Ντακότα, ενώ αναμένεται να νομιμοποιηθεί και στο Άρκανσας, αν και ακόμη τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίποδα, η Αριζόνα έγινε η πρώτη πολιτεία που ψηφίζει ενάντια στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Mpeeee

    Άρα νηφάλιοι ψήφισαν!
    Το 2020 να περιμένετε σαρωτική επανεκλογή !

  2. avatar 2323234234234234

    προφανώς δεν έχετε καν τη στοιχειώδη γνώση διαφοράς μαριχουάνας και κάνναβης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει