Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των βελγικών πλευρών για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA) μετά τις σημερινές διαβουλεύσεις μεταξύ μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εκπροσώπων των περιφερειακών κυβερνήσεων του Βελγίου.

«Μια συμφωνία έχει επιτευχθεί», δήλωσε ο Μισέλ έπειτα από τη νέα συνάντηση. Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία αυτή θα πρέπει τώρα να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κοινοβούλια του Βελγίου τα οποία θα αποφανθούν «πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής».

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι οι χθεσινές διαπραγματεύσεις στο Βέλγιο για τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) ήταν άκαρπες με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Καναδά.

Όπως είχε αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Σύνοδος «δεν θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς δεν είναι έτοιμα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να υπογράψουν τη συμφωνία. Ο Καναδάς παραμένει έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία μόλις η Ευρώπη είναι έτοιμη», καταλήγει.