Ένα «τούνελ» φωτός σε πλατεία της Γερμανίας

Terminal, ένα γλυπτό της Karolina Halatek - Δείτε φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
12:30
26/10/2016
Ένα «τούνελ» φωτός σε πλατεία της Γερμανίας
2
loading

Ένα εντυπωσιακό γλυπτό γεμάτο φως, δημιουργία της πολωνέζας γλύπτριας Karolina Halatek, κοσμεί πλέον το κέντρο της πλατείας του δημαρχείου του Γκέρλιγκεν στη Γερμανία.

Το «Terminal» επιλέχθηκε από τον Joachim Fleischer, επιμελητή του φεστιβάλ τέχνης φωτός «Aufstiege», που διοργανώνεται από την Kulturregion Stuttgart να τοποθετηθεί στο κέντρο της Rathausplatz, στη γερμανική πόλη.

halatek2

Ο Fleischer αναφέρεται στο φεστιβάλ ως μία «ανακάλυψη μέσω του φωτός». «Το φως είναι ένα μέσον απλά για να εκφράσεις πράγματα» λέει η Halatek, η οποία το χρησιμοποιεί στην τέχνη της για να υπογραμμίσει τη δύναμη που έχει ως κάτι πραγματικό και, παρ' όλα αυτά, όχι απτό.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Stuttgarter Nachrichten μιλά για τη σημασία της ονομασίας που έδωσε στο έργο της, εξηγεί ότι επηρεάστηκε από τις επιθανάτιες εμπειρίες ατόμων, αυτά που αφηγήθηκαν όσοι έφτασαν στο κατώφλι του θανάτου και «επέστρεψαν».

halatek3

Συνήθως στις αφηγήσεις επιθανάτιων εμπειριών ανακύπτει η συνάντηση με ένα τούνελ φωτός. Όταν πέσει η νύχτα, το «Terminal» γίνεται μια πηγή φωτός, προσκαλεί τους περαστικούς να το περπατήσουν ένα γύρω, να μπουν μέσα και να το διασχίσουν. «Είναι σημαντικό για μένα» λέει η Halatek στο Designboom «όσοι έχουν εμπειρία των δικών μου γλυπτών φωτός να αποτελούν μέρος της δουλειάς μου, έτσι ώστε γι' αυτούς να μην είναι κάτι που βλέπουν και θα ξεχάσουν μετά».

halatek4 halatek5 halatek6 halatek7 halatek8 halatek9

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar xaxa

  εκανε τν μ......α τεχνη

 2. avatar konstantinALFAGE

  Επειδη μενω εις την ως ανω πολη και το βλεπω καθημερινως απορω ποια ειναι
  η φιλοσοφια του ως ανω απο τσιμεντο ΤΟΥΝΕΛ ως εσεις το αποκαλειται
  οιλοι εδω το βλεπουν και απορουν δια ποιον λογο ετηεθη εις το μεσον της
  πλατεια του δημαρχειου και τραπεζης LB- Kreissparkasse.
  MFX

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει