Η αστυνομία ερευνά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για τις προσπάθειες πώλησης ενός κοριτσιού, ηλικίας μόλις ενός μήνα, μέσω του eBay, έχοντας μάλιστα ορίσει και αντίτιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αγγελία, το παιδί που ονομάζεται Maria ζει στην πόλη Duisburg στη Δυτική Γερμανία και αυτοί που έβαλαν την αγγελία αναζητούσαν αγοραστή για να το πουλήσουν. Ο πωλητής συμπεριέλαβε, μάλιστα, στην αγγελία, στη δημοφιλή πλατφόρμα πώλησης προϊόντων, φωτογραφίες του μελαχρινού βρέφους φορώντας διάφορα ρούχα. Η αγγελία ανέφερε: «Παιδί 40 ημερών που ονομάζεται Maria είναι προς πώληση».

epktsebay1

Η αγγελία που προκάλεσε οργή αφαιρέθηκε από τους διαχειριστές του eBay 30 λεπτά αφού έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε φόρουμ στο διαδίκτυο. Χρήστες που ήταν εκείνη την ώρα σε σύνδεση έσπευσαν να καταδικάσουν την αγγελία και έκαναν αναφορά στο eBay για να την «κατεβάσει» από την δημοφιλή ιστοσελίδα.

Εκπρόσωπος του eBay ανέφερε ότι η εταιρεία αφαίρεσε την αγγελία και ενημέρωσε την αστυνομία αμέσως μόλις έλαβε γνώση του θέματος. «Λάβαμε πολλά παράπονα από τους χρήστες και θα ερευνηθεί άμεσα το θέμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα παρέχουμε στις αρχές όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» είπε χαρακτηριστικά. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο χρήστης που έβαλε την αγγελία είχε πράγματι σκοπό να πουλήσει το βρέφος ή αν επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο.

epktsebay2

Πολύ συχνά πάντως, χρήστες του eBay δημιουργούν αγγελίες που είναι ψεύτικες με σκοπό είτε να κάνουν πλάκα είτε να παραπλανήσουν το κοινό. Η ιστοσελίδα τις περισσότερες φορές απομακρύνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους αγγελίες.