Μια μητέρα με μια ιδιαίτερη σοβαρή ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να την έχει σκοτώσει οποιαδήποτε στιγμή, αναγκάστηκε να αφαιρέσει τμήματα του προσώπου της σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή της.

Η 29χρονη Jennifer Hiles υπέφερε από αρτηριοφλεβώδη δυσπλασία, η οποία οδηγεί σε ανώμαλες συνδέσεις μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών στο πρόσωπο και στη συνέχεια προκαλεί αιμορραγία. Η ίδια ελπίζει ότι η τελευταία επέμβασή της την έχει απαλλάξει από αυτή την κατάσταση αφού πέρασε οκτώ εβδομάδες κάνοντας επεκτάσεις ιστού γεμάτες με φυσιολογικό ορό, παρόμοιες με τα εμφυτεύματα στήθους, κάτω από το μέτωπο και τα μάγουλα της. Οι μονάδες επέκτασης ιστού διογκώνονταν κάθε εβδομάδα για να επιτρέψουν στο νέο δέρμα να μεγαλώνει.

sixama2

Η νεαρή μητέρα από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ, έχει πλέον αποκτήσει ένα νέο δέρμα ουσιαστικά αφαιρώντας το μισό της πρόσωπο. Η ίδια δηλώνει πλέον ενθουσιασμένη με το νέο της πρόσωπο και είπε ότι απλά θέλει να μοιάζει «κανονική» παρόλο που έχει να κάνει ακόμη κάποιες πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις. «Όταν ξύπνησα για πρώτη μετά από τη χειρουργική επέμβαση και ήμουν στην αίθουσα ανάνηψης αισθάνθηκα πραγματικά τόσο καλά που δεν είχα καταλάβει ότι είχα κάνει χειρουργείο ενώ έπρεπε να ρωτήσω έναν γιατρό για να δω τι έχει συμβεί», αποκαλύπτει η ίδια.

sixama1

Η οικογένεια της Jennifer θεώρησε ότι η παραμόρφωση του προσώπου της ήταν το αποτέλεσμα ενός εκ γενετής σημαδιού αρχικά αλλά γρήγορα επιδεινώθηκε. Ήταν περίπου 12 ετών όταν διαγνώστηκε με αρτηριοφλεβώδη δυσπλασία και υποβλήθηκε σε αρκετές ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαγεί. Ένα δύσκολο στάδιο ήταν όταν είχε βάλει τις μονάδες επέκτασης ιστού καθώς το πρόσωπό της έμοιαζε με ένα μεγάλο μπαλόνι γεμάτο ορό. «Δεν ξέρω αν πρόκειται ποτέ να μοιάζω τέλεια αλλά θέλω να δείχνω φυσιολογική» τονίζει.

Η ίδια θα χρειαστεί ακόμη αρκετές αισθητικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της αλλά πλέον δεν κινδυνεύει να πεθάνει από αιμορραγία.

sixama4