Το μεγαλύτερο κέντρο χρήσης ναρκωτικών βρίσκεται στην Κοπεγχάγη

Οι χρήστες μπορούν να πάρουν τη δόση τους υπό την επίβλεψη νοσηλευτών και δίχως νομικές συνέπειες


ΚΟΣΜΟΣ
23:43
07/09/2016
Το μεγαλύτερο κέντρο χρήσης ναρκωτικών βρίσκεται στην Κοπεγχάγη
loading

Το μεγαλύτερο κέντρο χρήσης ναρκωτικών άνοιξε τον Αύγουστο στην Κοπεγχάγη, προσφέροντας στους χρήστες ναρκωτικών ένα χώρο όπου μπορούν να πάρουν τις παράνομες ουσίες με έναν τρόπο που περιορίζει τις επιπτώσεις στους ίδιους αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους.

Επιπλέον, η εγκατάσταση θα επιτρέψει την κατανάλωση σκληρών ναρκωτικών, παράνομες ουσίες δηλαδή εκτός της κάνναβης, χωρίς να ανησυχούν για νομικές συνέπειες.

Το «H17», όπως ονομάζεται ο χώρος χρήσης ουσιών, χρηματοδοτήθηκε μερικώς από το δήμο της Κοπεγχάγης. Ο χώρος είναι 1.000 τ.μ. και απευθύνεται σε τοξικοεξαρτημένους οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν τις ναρκωτικές ουσίες (να καπνίζουν, να κάνουν ενέσεις κλπ) σε ένα αποστειρωμένο, επιβλεπόμενο, υποστηρικτικό περιβάλλον μακριά από τα βλέμματα των περαστικών και χωρίς να «προκαλούν» τις γειτονιές.

Παράλληλα, οι τοξικομανείς θα έχουν φροντίδα από ένα νοσηλευτή που θα περιποιείται τις όποιες πληγές τους, αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι εγκαταστάσεις του H17 βρίσκονται κοντά σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης, για κίνητρο, οπότε αν ο οιοσδήποτε χρήστης νιώσει την ανάγκη να ή είναι έτοιμος να «καθαρίσει», η πρόσβαση να είναι ευκολότερη.

Το H17 είναι αποτέλεσμα προσπαθειών αρκετών χρόνων και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα -διάσπαρτα ανά τον κόσμο- δωμάτια χρήσης ναρκωτικών.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις από τις βλαβερές συνέπειες που έρχονται με τη διαβίωση με την τοξικομανία στο δρόμο», λέει η Louise Runge Mortensen, επικεφαλής του H17, στο politiken.dk.

«Εδώ μπορούν να κάνουν χρήση σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επειδή επικρατεί ησυχία και υπάρχει ασφάλεια, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφτούν να μιλήσουν με κάποιον από τους θεραπευτές», συμπλήρωσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει