Ανανεώθηκε για άλλες οχτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του ζεύγους, που είχε συλληφθεί την περασμένη βδομάδα για το μακελειό στην Αγία Νάπα. Η διαδικασία άρχισε στις 9 το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Υπό κράτηση παραμένουν ο Χαράλαμπος Ανδρέου και η Σωτήρα Νεοφύτου, οι οποίοι σε κατάθεση τους φέρονται να παραδέχθηκαν ότι φιλοξένησαν και μετέφεραν τους εκτελεστές από και προς τον τόπο του εγκλήματος.

Μαρτύρησε τα πάντα η 30χρονη

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, στην κατάθεσή της η 30χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ύποπτος (Χαράλαμπος Ανδρέου) πήρε στο διαμέρισμα της δύο άγνωστους αλλοδαπούς για να παραμείνουν λίγες μέρες. Της ζήτησε, μάλιστα, να τους παίρνει φαγητό. Η 30χρονη φέρεται να κατέθεσε ότι ο Αντρέου είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα και στις επίμονες ερωτήσεις της, της ομολόγησε ότι «οι αλλοδαποί ήρθαν για να κάνουν μια πράξη» χωρίς ωστόσο να της δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή της υπόθεσης, την επομένη του μακελειού, ο Αντρέου αποκάλυψε στην 30χρονη ότι ο ίδιος «ήταν ο οδηγός στο φονικό που έγινε στην Αγία Νάπα και ότι οι δύο αλλοδαποί που φιλοξένησαν ήταν οι δύο εκτελεστές». Της αποκάλυψε ακόμη ότι ο ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός και ο δεύτερος βρισκόταν στο διαμέρισμα της στην Αγλαντζιά, αναφέρει το Sigmalive.com. Ακολούθως, οι δύο ύποπτοι φυγάδευσαν τον καταζητούμενο και τον έκρυψαν σε άλλο χώρο στη Λευκωσία.

Ομολόγησε εμπλοκή ο Αντρέου

Μετά τη σύλληψη τους και την έκδοση διατάγματος κράτησής τους, ο Αντρέου ομολόγησε σε θεληματική του κατάθεση την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατονόμασε ως συνεργάτες του τον καταζητούμενο Αλβανό και ακόμα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία ήδη τελούν υπό κράτηση. Ο ύποπτος, φέρεται να ανέφερε ότι ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για τη διαμονή των δύο Αλβανών εκτελεστών, προμηθεύοντας τους μάλιστα με όπλα. Μαζί με τους δύο, παρακολουθούσαν τη σκηνή, στην οποία επρόκειτο να διαπραχθεί το έγκλημα. Ο Αντρέου, ομολόγησε τελικά και στις αστυνομικές αρχές ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τους εκτελεστές στο χώρο του εγκλήματος. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αμέσως μετά τη διάπραξη του φονικού φυγάδευσε τον επιζώντα εκτελεστή σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους ανέμεναν δύο άλλα αυτοκίνητα για να τους απομακρύνουν από την περιοχή. Μετά το φονικό, είχαν μεταβεί στη Λεμεσό, όπου προσπάθησαν να κρύψουν τον καταζητούμενο εκτελεστή σε διαμέρισμα της ύποπτης. Τελικά κατέληξαν σε άλλο σημείο, όπου και πέρασε τη νύχτα εκεί. Την επόμενη μέρα, αφού παρέλαβε τον καταζητούμενο εκτελεστή τον έκρυψε σε άλλο διαμέρισμα στη Λεμεσό. Περαιτέρω φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν πάντως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και τα 22 βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, το υλικό των οποίων ήδη αξιολογείται από τις ερευνητικές αρχές. Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις και να γίνουν μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκες παρατάξεις, ικανοποίησε το αίτημα των ανακριτών και ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των υπόπτων.