Μια παλαιστινιακή σημαία μεγέθους 300 τετραγωνικών μέτρων αναρτήθηκε σήμερα στην έδρα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με σκοπό η Ε.Ε. να αναγνωρίσει στον ΟΗΕ το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Στη σημαία, που αναρτήθηκε με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Avaaz, υπάρχει η επιγραφή: «913.171 άνθρωποι ζητούν απ την Ε.Ε.: αναγνωρίστε την Παλαιστίνη».

H Avaaz, που έχει 9,7 εκατ. μέλη σε όλο τον πλανήτη, αναφέρθηκε στους 913.171 ανθρώπους τις υπογραφές των οποίων η ίδια συγκέντρωσε υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Αστον, ο Μάικλ Μαν, στις δηλώσεις του δε διευκρίνισε εάν όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν μια κοινή θέση ενόψει της διαβούλευσης που θα γίνει στον ΟΗΕ για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει ένα σχέδιο απόφασης στο τραπέζι, όμως εν καιρώ θα λάβουμε μια θέση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κας. Κάθριν Αστον.

«Η μοναδική λύση στην κρίση Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι η διαπραγμάτευση των δύο μερών, στην προοπτική μιας μελλοντικής ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα σε δύο γειτονικά κράτη», επισήμανε ο ίδιος.