Να σκορπίσει τον τρόμο και το θάνατο στο ποδοσφαιρικό Euro 2016 ετοίμαζε ο Γάλλος πολίτης ο οποίος συνελήφθη να προσπαθεί να διασχίσει τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον αρχηγό της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας (SBU) της Ουκρανίας.

Ο Βασίλι Γκρίτσακ τόνισε ότι ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, είχε επαφές με παράνομες ένοπλες οργανώσεις στην Ουκρανία ώστε να αγοράσει όπλα και εκρηκτικά.

«Ο Γάλλος μίλησε αρνητικά για τις κινήσεις της κυβέρνησης της χώρας του, για τη μαζική μετανάστευση, για την εξάπλωση του Ισλάμ και της παγκοσμιοποίησης, καθώς και για την πραγματοποίηση σειράς επιθέσεων», ανέφερε ο κ. Γκρίτσακ.

Σημείωσε δε ότι οι στόχοι του άνδρα περιελάμβαναν χώρους λατρείας μουσουλμάνων και εβραίων, καθώς και γαλλικά κυβερνητικά κτήρια.

Στην κατοχή του γάλλου πολίτη βρέθηκαν 125 κιλά εκρηκτικού ΤΝΤ και ένα οπλοστάσιο πολέμου.

«Η SBU κατάφερε να εμποδίσει 15 τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζονταν στη Γαλλία την παραμονή και κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου», ανακοίνωσε ο Γκρίτσακ διευκρινίζοντας ότι ο Γάλλος αυτός είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην «πολιτική της κυβέρνησής του σε σχέση με τη μαζική άφιξη αλλοδαπών στη Γαλλία, την εξάπλωση του Ισλάμ και την παγκοσμιοποίηση».

«Ο Γάλλος, τον οποίο παγίδευσαν οι μυστικές υπηρεσίες, είχε πέντε όπλα καλάσνικοφ, 5.000 πυρομαχικά, εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, 125 κιλά ΤΝΤ και 100 πυροκροτητές», είπε ο Γκρίτσακ.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης