Να προσεγγίσουν τη λίμνη αλ-Φουράτ αλλά και το δρόμο που συνδέει τη Ράκα με το Χαλέπι στα βόρεια της Συρίας, επιδιώκουν οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού, με στόχο να ανακαταλάβουν την πόλη, από την οποία απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως δείχνει η εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων οι δυνάμεις του συριακού στρατού θα περικυκλώσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, από τα νότια και νοτιοδυτικά τμήματα του Χαλεπίου, ενώ οι δυνάμεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού με την υποστήριξη των ΗΠΑ, πλησιάζουν από τα δυτικά.

Η παναραβική τηλεόραση «al-Mayadeen» μετέδωσε ότι κατά το τελευταίο 48ωρο ο συριακός στρατός μαζί με παραστρατιωτικούς μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας προκειμένου να καταλάβουν την πόλη Τάμπκα, που βρίσκεται στην πεδιάδα της Ράκα.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν τις πολεμικές εξελίξεις στη Συρία, εκτιμούν ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για τη συγκρότηση κοινού επιθετικού πολεμικού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία.