Έξι περίπου μήνες έχουν περάσει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτές και το αιματοκύλισμα στο θέατρο Μπατακλάν, στη Boulevard Voltaire στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, την ώρα που το συγκρότημα Eagles of Death Metal έπαιζε για ένα κοινό περίπου 1.500 ατόμων.

Η συναυλία διακόπηκε βίαια από την επίθεση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Έξι μήνες μετά τη σφαγή στο θέατρο, που αποτέλεσε την επίθεση με τα περισσότερα θύματα στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, το Μπατακλάν παραμένει κλειστό.

Μέσα στο κτίριο γίνονται σήμερα εργασίες προκειμένου ο χώρος αυτός πολιτισμού, που δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα να ανοίξει και πάλι για το κοινό, σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω τις εφιαλτικές μνήμες του περασμένου Νοεμβρίου.

Στο μικρό παρκάκι απέναντι από το θέατρο, βρίσκει κανείς ακόμη φωτογραφίες των θυμάτων και λουλούδια στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ιδιοκτήτες του χώρου είχαν δηλώσει στη γαλλική εφημερίδα Le Monde πως ο χώρος θα λειτουργήσει ξανά στα τέλη του 2016. Όπως ανέφερε ο ένας από τους ιδιοκτήτες, «το Μπατακλάν δεν πρέπει να μετατραπεί σε μαυσωλείο ή τόπο προσκυνήματος και για αυτό το λόγο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο κοινό του. Είμαστε νεκροί για την ώρα. Αλλά χρειαζόμαστε τη ζωή. Είναι ζωτικής σημασίας οι πόρτες να ανοίξουν εκ νέου».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr…

bataclan2

bataclan3

bataclan4

bataclan5

bataclan6

bataclan1