Οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα που είδε τη συναυλία του να μετατρέπεται σε σφαγή τον περασμένο Νοέμβριο στο Μπατακλάν του Παρισιού, επέστρεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα συναντώντας ξανά τους θεατές τους που επέζησαν από την αιματοχυσία.

«Καλησπέρα Παρίσι, είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό!», φώναξε ο Jesse Hughes στο πλήθος στο Olympia πριν κατευθυνθεί στη σκηνή για το άνοιγμα της συναυλίας.

Αργότερα, ανάμεσα σε δύο τραγούδια, είπε: «Ειρήνη, αγάπη και rock and roll!»

Το συγκρότημα επέστρεψε στο Παρίσι για να «ολοκληρώσει» τη συναυλία της 13ης Νοεμβρίου που διακόπηκε βίαια από την επίθεση τρομοκρατών του ISIS που άφησαν πίσω τους 90 νεκρούς.

Οι θεατές έκαναν ουρά έξω από το Olympia ενώ ο Jesse Hughes εξέφρασε την ελπίδα η συναυλία να είναι το πρώτο βήμα προς τη συναισθηματική ανάρρωση.

«Ελπίζω να μπορέσω να σταθώ στη σκηνή και να είμαι πιο δυνατός από ό,τι τώρα. Δεν θέλω να διαλυθώ μπροστά σε όλους, αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή είναι η θεραπεία μου. Υπήρξε τόση υποστήριξη και αγάπη για μας, δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν».

Πολλοί από τους επιζήσαντες της συναυλίας είδαν επίσης τη συναυλία ως κάθαρση για να τερματιστεί ο εφιάλτης που άρχισε τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, όταν 130 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι.

Κάποιοι ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν τη συναυλία για να κλείσουν μέσα τους αυτή του Νοεμβρίου που διακόπηκε τόσο βίαια ενώ άλλοι θα πήγαιναν μέχρι την πόρτα αλλά δήλωναν πως δεν γνώριζαν αν θα έμπαιναν μέσα.

Ο Hughes παραδέχθηκε πως ήταν «φοβισμένος, πολύ φοβισμένος» από το βάρος των προσδοκιών. «Καταλαβαίνω τι νιώθουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έρθουν. Ξέρω στην καρδιά μου ποιο είναι το σωστό».

eagles_deathmetal3 eagles_deathmetal1 eagles_deathmetal2 eagles_deathmetal4 eagles_deathmetal5 eagles_deathmetal6 eagles_deathmetal7