Χρειάστηκαν τρία χρόνια και σκληρή δουλειά από 250 εθελόντριες, όμως τελικά το τρισδιάστατο, πλεκτό αντίγραφο της βρετανικής πόλης Μπρίστολ, φτιαγμένο εξ ολοκήρου από… μαλλί, παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στο κοινό.

Η ομάδα, υπό την καθοδήγηση της ντόπιας καλλιτέχνιδας Βίκι Χάρισον, χρησιμοποιήσε χιλιάδες χιλιόμετρα νήματος για να δώσει μια νέα, πιο «ζεστή» εικόνα της πόλης. Πολλά γνωστά ορόσημα και μνημεία της πόλης, όπως η περίφημη κρεμαστή γέφυρα Κλίφτον, έχουν αναπαραχθεί με κάθε λεπτομέρεια, όπως και ένα ιστορικό πλοίο, το SS Great Britain που είναι και από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Η δουλειά των πλεκτριών ήταν τόσο λεπτομερής που περιλαμβάνει ακόμη και μικροσκοπικά ποδήλατα, σπίτια, ζώα και ανθρώπους στα πάρκα της πόλης. Οι εθελόντριες ήταν από μικρά παιδιά μέχρι ηλιωμένες γιαγιάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, μια 7χρονη έπλεξε τους πιγκουίνους του ζωολογικού κήπου.

Το έργο, που αποκαλείται «Μπρίσγουλ», δηλαδή «Μπριστόμμαλο» εκτίθεται από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουνίου στο τοπικό μουσείο M Shed. Έχει έκταση 6 x 4,5 μέτρα και είναι φτιαγμένο κατά κύριο λόγο με το βελονάκι – μόνο κάποιες λεπτομέρειες έχουν πλεχτεί με τις παραδοσιακές, κλασικές βελόνες.

«Πάρα πολύ άνθρωποι επισκέφθηκαν σήμερα την έκθεση που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον», είπε ένας εκπρόσωπος του μουσείου.