Για τους θαυμαστές του ο Στιβ Τζομπς, το αφεντικό της Apple που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας καταβεβλημένο από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ήταν ένας ενθουσιώδης τύπος, «κολλημένος» με την τεχνολογία. Για κάποιους άλλους, ωστόσο, υπάρχει ένα πιο σκοτεινό πρόσωπο που δεν έχει και πολύ καλή σχέση με τις αρχές του βουδισμού τον οποίο ασπάζεται.

Αν λοιπόν «Ζεν» είναι να μην αναγνωρίζεις την πατρότητα του παιδιού σου τότε ο 56χρονος θρύλος της Σίλικον Βάλεϊ το έχει κατακτήσει στο έπακρον.

Ο Τζομπς γεννήθηκε το 1955 από ένα ανύπαντρο ζευγάρι 23χρονών μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Γουινσκόνσιν. Ο πατέρας της μητέρας του δεν την άφηνε να παντρευτεί τον Ασιάτη σύντροφό της και το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει το βρέφος σε πρακτορείο υιοθεσιών. Μάλιστα η υιοθεσία του Στιβ προχώρησε όταν συμφωνήθηκε από τους «νέους» του γονείς ότι θα τον στείλουν στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κατά την περίοδο των πανεπιστημιακών σπουδών του στο Όρεγκον, ο Τζομπς παρουσιάζει διατροφικά προβλήματα αφού ακολουθεί δίαιτες αποκλειστικά με φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Ούτε όμως με τη δουλειά έχει ιδιαίτερη επιτυχία αφού δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία για περισσότερο από λίγους μήνες. Μπουχτισμένος από τα προβλήματα αποφασίζει να παρατήσει το πανεπιστήμιο. Τρέφεται με δωρεάν γεύματα από τον τοπικό ινδουιστικό ναό Χάρε Κρίσνα, κι έτσι έρχεται σε επαφή με τον βουδισμό. Αναζητώντας πνευματική καθοφήγηση, ασπάζεται τη θρησκεία, ξυρίζει το κεφάλι του και φεύγει για την Ινδία.

Το 1977, στα 22 του, η σύντροφός του και ζωγράφος Κρις Αν Μπρέναν μένει έγκυος, αλλά εκείνος αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Για δύο χρόνια αρνιόταν την πατρότητα παρότι ήταν πλούσιος, ενώ η κόρη του και η μητέρα της ζούσαν με επιδόματα από την Πρόνοια. Στη δίκη που ακολούθησε εναντίον του από την πρώην κοπέλα του, εκείνος προσκόμισε υπογεγραμμένο έγγραφο ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο πατέρας της Λίζας επειδή ήταν στείρος, αλλά το τεστ DNA τον διέψευσε. Σήμερα, η κόρη του είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων.