Γυρνάει όλο τον κόσμο και έχει περάσει οκτώ χρόνια στο δρόμο, επισκεπτόμενος πάνω από 80 χώρες με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μοναδικής και εντυπωσιακής συλλογής πορτραίτων.

Ο 45χρονος Alexander Khimushin ξεκίνησε το συγκεκριμένο έργο του με τα πρόσωπα πριν από δύο χρόνια θέλοντας να καταγράψει ενδιαφέροντες ανθρώπους και εντυπωσιακά τοπία όπως τα έχει ο ίδιος βιώσει μέσα από τα ταξίδια του.

Οι ζωντανές εικόνες των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που φορούν περίτεχνα κοσμήματα και έχουν παραδοσιακή ενδυμασία τεκμηριώνονται σε μια σειρά από όμορφες φωτογραφίες. Οι εικόνες δείχνουν πρόσωπα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως έναν άνδρα που ζει στο Τατζικιστάν και μια γυναίκα που φορά κοχύλια γύρω από το λαιμό της. Οι εικόνες δείχνουν μια σειρά από ποικίλες και ενδιαφέρουσες κουλτούρες, συμπεριλαμβανομένης άλλης μια εκπληκτικής εικόνας μιας γυναίκας από περιοχή του Αφγανιστάν ντυμένη με ένα κόκκινο ένδυμα με σχέδια που δίνει στους θεατές μια ματιά στο πώς είναι περίπου οι άνθρωποι αυτού του πολιτισμού.

Μιλώντας για τους κατοίκους αυτών των περιοχών ο Khimushin είπε χαρακτηριστικά: «Στα περισσότερα χωριά οι άνθρωποι εκεί εξακολουθούν να ζουν σαν αιώνες πριν, σε καλύβες με τοίχους από λάσπη, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οποιεσδήποτε άλλες παροχές. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία (με τη γυναίκα με το κόκκινο ένδυμα) σε ένα από τα χωριά εκεί τον Ιούλιο του 2015.» Σε μια άλλη εικόνα μια ηλικιωμένη γυναίκα της φυλής Nyangatom φοράει ένα βαρύ κολιέ με χάντρες το οποίο πιθανόν έχει επάνω της από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. «Κάποια κορίτσια παίρνουν τις πρώτες χάντρες ως δώρο από τον πατέρα τους για όλα τα χρόνια της ζωής τους και προσθέτουν όλο και περισσότερες. Δεν είναι ασυνήθιστο να δεις γυναίκες να φορούν κάποια κιλά με χάντρες» αναφέρει ο φωτογράφος.

Ο Khimushin θέλει μέσα από το έργο του όπως λέει ο ίδιος να καταγράψει την ποικολομορφία του κόσμου μέσα από πορτραίτα ανθρώπων από απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη που ζουν διαφορετικά. Πιστεύει πως αν οι άνθρωποι δουν πόσο διαφορετικοί και μοναδικοί είναι, θα ενδιαφέρονται περισσότερο ο ένας για τον άλλον και θα είναι πιο ανεκτικοί. Τα ταξίδια γι΄ αυτόν είναι πια τρόπος ζωής και ένα μέσο να καταγράφει τις ιδιαιτερότητες του κόσμου. Θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις φυλές που ζουν στο όριο της εξαφάνισης και τόσο μακριά από την παγκοσμιοποίηση.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε…

Khimush13 Khimush12 Khimush2 Khimush3 Khimush5 Khimush6 Khimush7 Khimush8 Khimush9 Khimush10 Khimush11 Khimush4