Ο φωτογράφος Jeroen Hofman είναι ένας από τους πολλούς λάτρεις των αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών όπως το «CSI», που άρχισαν σοβαρά να σκέφτονται μια καριέρα στην εγκληματολογία. Κι όμως, ο Hofman αντί να εγκαταλείψει την καριέρα του στη φωτογραφία, αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δύο, ξεκινώντας το «Forensics», ένα πρότζεκτ που καλύπτει την εκπαίδευση εγκληματολόγων σε ακαδημίες στην Ολλανδία.

Αφού έλαβε την πολυπόθητη άδεια για να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις, ο Hofman έστησε τον κατάλληλο φωτισμό και τράβηξε μια σειρά από εικόνες από διαφορετικές γωνίες. Όπως αποκάλυψε, οι εικόνες που πήρε από ψηλά είναι από τις αγαπημένες του.

«Πάντα αναζητώ νέες οπτικές γωνίες και προσεγγίσεις. Δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος που παρουσιάζονται οι έρευνες σε μια σκηνή εγκλήματος», λέει.

«Με ξενάγησαν στην περιοχή του νοσοκομείου όπου τα μέλη του σώματος φυλάσσονται. Υπάρχει ένα μεγάλο κουτί όπου βρίσκονται μόνο χέρια που επιπλέουν μέσα σε υγρό. Ήταν απίστευτο να βλέπεις τον κόσμο τους και δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύεσαι… Είναι νεκροί και είναι κάτι αληθινό».

Παρότι έχει καταγράψει μια σειρά σκηνών εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων ανθρωποκτονιών και βομβιστικών επιθέσεων, ο Hoffman δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να καταγράψει πιο σύνθετες πλευρές της εγκληματολογικής εργασίας, όπως τις ιντερνετικές απάτες.

crimes1 crimes2 crimes3 crimes4 crimes5 crimes6 crimes7

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.