Η σκοτεινή δράση του FBI

Όταν το Ομοσπονδιακό Γραφείο ήθελε να σπείρει τον τρομοκρατικό όλεθρο στην αμερικανική επικράτεια!


ΚΟΣΜΟΣ
7:50
06/05/2016
Η σκοτεινή δράση του FBI
loading

Υποτίθεται ότι το FBI είναι οι καλοί που αφιερώνουν τις ζωές τους στην προστασία του κοσμάκη από το κακό που επιβουλεύεται τα αμερικανικά συμφέροντα.

Και βέβαια υποτίθεται πως το μητρώο του Ομοσπονδιακού Γραφείου δεν είναι τόσο κηλιδωμένο όσο της ακόμα πιο μυστικοπαθούς ξαδέλφης του, της CIA δηλαδή, η οποία όσο να πεις δεν είναι να την εμπιστεύεσαι για τον ποιον πράγματι υπηρετεί.

Κι όμως, η πεποίθηση ότι το FBI υπερασπίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδας τον αμερικανικό λαό μόνο ως αυταπάτη μπορεί να λογιστεί, καθώς για δεκαετίες ολόκληρες επιδόθηκε σε απίστευτα εγκλήματα που κυμαίνονται από το «σύνηθες» μέχρι το κατάφωρα «κακό», αυτό που θα έκανε ακόμα και τους υπερκακούς των κόμικς να κρύβονται από ντροπή!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη συνεχή παρενόχληση στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όταν το Ομοσπονδιακό Γραφείο πήρε τον ανίερο όρκο να τον κάνει να αυτοκτονήσει; Ως «ο πιο επικίνδυνος νέγρος», κατά τα εσωτερικά υπομνήματα του FBI, οι επιτελείς έφτασαν μέχρι το σημείο να του στείλουν μια ανώνυμη επιστολή που τον καλούσε να θέσει τέλος στη ζωή του!

Κι αν δεν το έκανε αυτοβούλως, είχαν τη μικρή ελπίδα ότι θα το έκανε τελικά μέσα στη διορία των 34 ημερών που του δινόταν για να μη δημοσιοποιηθεί το εξωσυζυγικό του ειδύλλιο. Μετά βέβαια διέδιδαν απλώς φήμες ότι ήταν ντροπή για τη μαύρη κοινότητα, εντολοδόχος του Σατανά, ομοφυλόφιλος και μοιχός.

Αφού έστησε και μόνιμο αυτί στις αίθουσες του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για δεκαετίες, με πρωτοβουλία του ίδιου του Έντγκαρ Χούβερ, το FBI έβαλε κατόπιν πλώρη για άλλα…

Παγιδεύοντας αθώους για φόνο

fffbbiisitraikkokstfdf1

Παρά το γεγονός ότι ο Τζόζεφ «Το Κτήνος» Μπαρμπόζα ήταν ένας υπερβίαιος εκτελεστής της Μαφίας που είχε αναπτύξει τη διαβόητη φήμη ότι σκότωνε ακόμα και τυχαίους περαστικούς, μη δείχνοντας φυσικά ίχνος μεταμέλειας, το FBI δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να τον στρατολογήσει ως πληροφοριοδότη του εκεί στη δεκαετία του 1960. Θεωρούσαν μάλιστα τις πληροφορίες του τόσο πολύτιμες που όταν τρελάθηκε εντελώς και έσφαξε κάποιον το 1965, οι Ομοσπονδιακοί κατέληξαν ότι δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να πάει στη φυλακή.

Καθώς δεν μπορούσαν όμως να παραχώσουν την υπόθεση κάτω από το χαλί, έκαναν το αμέσως επόμενο λογικό βήμα: παγίδευσαν τέσσερις αθώους άντρες για το στυγερό φονικό και χρησιμοποίησαν μάλιστα οι αθεόφοβοι το «Κτήνος» ως βασικό μάρτυρα κατηγορίας! Διασφαλίζοντας φυσικά ότι οι φουκαράδες δεν θα ξανάβγαιναν ποτέ από τη φυλακή.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπαρμπόζα πέθανε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η ύπουλη τακτική του FBI παρέμεινε στο αθέατο για δεκαετίες. Μόλις το 2001 θα αθωώνονταν τελικά οι τέσσερις έγκλειστοι, δύο εκ των οποίων βέβαια είχαν ήδη πεθάνει στη φυλακή και οι υπόλοιποι έχασαν όλη τους τη ζωή για ένα έγκλημα που ποτέ δεν έκαναν…

Αποτρέποντας τρομοκρατικές συνωμοσίες που μόνο το ίδιο βλέπει

fffbbiisitraikkokstfdf2

Στα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το FBI έχει κάνει υπέροχη δουλειά στην αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων πριν χαθούν κι άλλες αθώες ζωές. Σύμφωνα με το ίδιο το Ομοσπονδιακό Γραφείο, οι πράκτορές του έχουν αποκαλύψει και σταματήσει δεκάδες απόπειρες που έψαχναν να σκοτώσουν απλούς πολίτες, αν και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) έχει μια ελαφρώς διαφορετική γνώμη γι’ αυτό.

Σε έκθεσή του το 2014, ο θεσμός ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν απέτρεψε ποτέ καμία τρομοκρατική ενέργεια, αλλά αντιθέτως το FBI είναι αυτό που τις «οργανώνει» και μάλιστα σε πρωτοφανή βαθμό! Κι όλες αυτές οι «συνωμοσίες» που οι Ομοσπονδιακοί καμαρώνουν πως απέτρεψαν; Αποδεικνύεται πως οι υπόνοιες προέρχονταν αποκλειστικά από πληροφοριοδότες του FBI και κανέναν άλλον. Στις 27 πιο διαβόητες υποθέσεις που ερεύνησε ενδελεχώς το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρήκε ότι οι 23 ήταν γέννημα αποκλειστικών πληροφοριών του FBI, το οποίο τρύπωσε κατόπιν στους θύλακες και συνέλαβε τους πάντες.

Δεν είναι λοιπόν ότι πρόκειται στην ουσία για εσωτερικά αλισβερίσια που δεν μπορούν να ελεγχθούν, είναι και η ακόμα πιο περίεργη υπόθεση με μυστικό πράκτορα του FBI σε ακραία τζιχαντιστική σέχτα των ΗΠΑ που έπεισε έναν 18χρονο μουσουλμάνο (Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ) να πυροδοτήσει μια βόμβα κατά την εκδήλωση του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο πράκτορας ήθελε προφανώς να παγιδεύσει τον νεαρό ή να τον κάνει να παραδεχθεί τη ριζοσπαστικοποίησή του.

Όπως κι αν έχει, η αλήθεια παραμένει: ακροδεξιοί, ισλαμιστές και πολλοί πολλοί ακόμα έχουν παγιδευτεί πολλάκις από μυστικούς πράκτορες του FBI να παραδεχτούν ότι μια επίθεση θα ήταν καλή ιδέα. Με την απρόθυμη μαρτυρία τους καταγραμμένη σε κασέτα, η σύλληψή τους ήταν μονόδρομος…

Μεθοδεύοντας τρομοκρατικό χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος

fffbbiisitraikkokstfdf3

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν εκπορεύονται όλες οι φαύλες και σκιώδεις κυβερνητικές ενέργειες από το FBI, καθώς συχνά-πυκνά βάζουν κι άλλες υπηρεσίες το χεράκι τους. Και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ήταν ο αμερικανικός στρατός αυτός που αποφάσισε να δοκιμάσει το κακό, κάτω από τη στενή επίβλεψη του Ομοσπονδιακού Γραφείου φυσικά, που ήξερε από τέτοια. Θέλοντας να διώξουν τον Κάστρο από την Κούβα, το Πεντάγωνο και το FBI σκαρφίστηκαν να εκτελέσουν ένα χτύπημα στις ΗΠΑ, να κατηγορήσουν κατόπιν την Κούβα και να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία ως άλλοθι για μια εισβολή στο νησί.

Η «Επιχείρηση Νόρθγουντς», που περιλάμβανε σαφώς απώλειες αμερικανικών ζωών, γνώρισε αρκετές εκδοχές. Το πρώτο σχέδιο ήθελε να βάλουν βόμβα σε αμερικανικό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο Γκουαντάναμο σκοτώνοντας τους ναύτες. Οι θάνατοι Αμερικανών ήταν μάλιστα επιβεβλημένοι ώστε να αλλάξει ρότα η κοινή γνώμη και να συναινέσει σε εισβολή στην Κούβα.

Η πλέον δημιουργική πάντως εκδοχή της «Επιχείρησης Νόρθγουντς» ήθελε να στείλει έναν «κουβανικό» πύραυλο να σκοτώσει τον αστροναύτη της NASA, Τζον Γκλεν, που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη! Κι αν όλα αυτά δεν έπιαναν, τελευταίος σταθμός του σχεδίου ήταν η ενορχήστρωση μιας κουβανικής εκστρατείας τρόμου σε πολλές αμερικανικές πόλεις, στοχεύοντας ευθέως σε αθώους πολίτες. Ευτυχώς δηλαδή που τα νέα για την «Επιχείρηση Νόρθγουντς» έφτασαν στα αυτιά του προέδρου Κένεντι, ο οποίος την έστειλε στα αζήτητα…

Συγκαλύπτοντας τους φόνους των μελών των Μαύρων Πανθήρων

fffbbiisitraikkokstfdf4

Είναι γεγονός πως όταν είχε να κάνει με μαύρες οργανώσεις και φοιτητικά κινήματα Αφροαμερικανών, το FBI είχε υιοθετήσει την προσέγγιση «πυροβόλα πρώτα, απολογήσου μετά». Κι έτσι τον Δεκέμβριο του 1969 το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο εισέβαλε σε κρησφύγετο των Μαύρων Πανθήρων, όπου και σκότωσε εν ψυχρώ δυο από τους ηγέτες της παραστρατιωτικής οργάνωσης (Φρεντ Χάμπτον και Μαρκ Κλαρκ).

Τι έκανε το FBI; Αντί να ερευνήσει τις συνθήκες της διπλής δολοφονίας, εργάστηκε χέρι με χέρι με τους αστυνομικούς ώστε να συγκαλύψουν το στυγερό φονικό! Είμαστε εξάλλου στα ζοφερά χρόνια του COINTELPRO, του διαβόητου προγράμματος του FBI που έψαχνε να εξοντώσει τους μαύρους ηγέτες με βίαια μέσα. Η όλη επιχείρηση εξάλλου του Αστυνομικού Τμήματος του Σικάγο έγινε υπό την αιγίδα του FBI, όπως και όλα τα ψέματα που ακούστηκαν μετά ως δικαιολογία για την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Το FBI βγήκε και δήλωσε πως οι Πάνθηρες πυροβόλησαν πρώτοι, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ανταποδώσουν τα πυρά. Μόνο πολύ αργότερα θα έβγαινε στη φόρα η τρομακτική αλήθεια: οι αστυνομικοί του Τμήματος του Σικάγου είχαν ρίξει περισσότερες από 100 σφαίρες, ενώ οι Πάνθηρες μόλις μία. Ο εισαγγελέας μίλησε για ξεκάθαρη δολοφονία, την οποία συγκάλυψαν οι Ομοσπονδιακοί…

Εξουσιοδοτώντας συμμάχους να βασανίζουν και να σκοτώνουν

fffbbiisitraikkokstfdf5

Κανένα άρθρο για τα άπλυτα της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα ήταν πλήρες αν δεν αναφερόταν έστω και μια φορά το όνομα της CIA, του ανατριχιαστικού αδελφού του FBI που τόσα και τόσα δεινά έχει επιφέρει στην οικουμένη. Το «Πρόγραμμα Φοίνιξ» έφερε λοιπόν την κοινή σφραγίδα των δύο υπηρεσιών, καθώς στη μάχη με τους Βιετκόνγκ επιστρατεύτηκε κάθε διαθέσιμη δύναμη στις ΗΠΑ.

Ως απάντηση λοιπόν στις τρομοκρατικές τακτικές των βιετναμέζων μαχητών κατά τον Πόλεμο του Βιετνάμ, FBI και CIA αναδιπλώθηκαν και θέλησαν να χτυπήσουν με τα ίδια μέσα. Χρησιμοποιώντας εθελοντές από το Νότιο Βιετνάμ, το «Πρόγραμμα Φοίνιξ» περιλάμβανε μισθοφορικές επιθέσεις σε ζούγκλες και οικισμούς και θάνατο όλων, είτε μιλάμε για Βιετκόνγκ είτε για γυναικόπαιδα.

Οι Αμερικανοί θεώρησαν ότι ο καλύτερος τρόπος να κινητοποιηθούν οι νοτιοβιετναμέζοι εθελοντές ήταν να τους πληρώνουν ανά πτώμα. Με την ευκαιρία του εύκολου πλουτισμού ενόψει, οι στρατιές των δολοφόνων βασάνισαν και σκότωσαν όσους αθώους μπόρεσαν να βρουν, χρησιμοποιώντας ταυτοχρόνως τις αναπάντεχες διασυνδέσεις τους με τη CIA και το FBI ώστε να ξεκαθαρίσουν παλιούς λογαριασμούς και να επιδοθούν σε πράξεις εκδίκησης κατά φαρμακερών εχθρών.

Από το ξεκίνημά του, το «Πρόγραμμα Φοίνιξ» ήταν ένα άπλετο λουτρό αίματος, αν και δεν έπαιξε τελικά κανέναν ρόλο στα μελλούμενα: οι Αμερικάνοι έχασαν τον πόλεμο και το Βιετνάμ μετατράπηκε σε μια απέραντη κόκκινη λίμνη…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει