Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε σχέδια για την ανέγερση περισσότερων από 200 νέων κατοικιών σε απομονωμένους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση που τάσσεται κατά των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων Ειρήνη Τώρα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν ζήτησαν από την ισραηλινή πολιτική διοίκηση στη Δυτική Όχθη να εγκρίνει σχέδια για την κατασκευή τουλάχιστον 229 νέων κατοικιών σε πολλούς απομονωμένους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής Χαγκίτ Οφράν.

Οι νέες αυτές κατοικίες προβλέπεται να οικοδομηθούν στους οικισμούς Χαρ Μπράχα (54) και Ρεβάβα (17) στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, Γκανέι Μοντίν (48), Τεκόα (34) και Γκιβάτ Ζεέβ (76) στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομες βάσει του διεθνούς δικαίου τις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Επίσης στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας πιστεύουν ότι οι ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες εγείρουν εμπόδια στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.