Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της Δαμασκού να μην διαδηλώσουν για την ασφάλειά τους, έπειτα από ορισμένες από τις πιο έντονες διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα αφότου ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον της διακυβέρνησης του προέδρου Μπασρ αλ Άσαντ πριν από έξι μήνες.

«Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους αδελφούς πολίτες να μην ανταποκριθούν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που τους καλούν να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια ή να συγκεντρωθούν σε δημόσιες πλατείες στη Δαμασκό. Είναι για την ασφάλειά τους», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα σήμερα, οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν πραγματικά πυρά προκειμένου να εμποδίσουν χιλιάδες διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία από τα ανατολικά προάστια στο κέντρο της Δαμασκού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

Πολιτοφύλακες πιστοί στον Άσαντ, εξαπέλυσαν πυρά εναντίον πιστών που προσπάθησαν να διαδηλώσουν έξω από το τέμενος αλ-Ριφάι στην περιοχή Κφαρ Σούσα της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της μυστικής αστυνομίας. Πιστοί στον Άσαντ χτύπησαν επίσης τον ιεροκήρυκα του ναού, τον δημοφιλή κληρικό Οσάμα αλ-Ριφάι, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει πολλά ράμματα στο κεφάλι.