Οι σφοδρές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε εξεγερμένους λίβυους αντάρτες και δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζονταν έξω από ένα κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο εκτιμούσαν ότι είχε καταφύγει ο Συνταγματάρχης και οι γιοι του.

Οι επαναστάτες μπήκαν για πρώτη φορά μέσα στα υπόγεια τούνελ που εκτιμούσαν ότι ο Καντάφι χρησιμοποίησε για να διαφύγει.

Μάλιστα, βρήκαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο υπόγειο του ξενοδοχείο Rixos, όπου κρατούνταν όμηροι μέχρι χτες ξένοι δημοσιογράφοι.

Αφού κατάφεραν να απωθήσουν τις δυνάμεις του Καντάφι, βρέθηκαν μέσα σε ένα λαβύρινθο, που αποτελούνταν από σκοτεινά, καλά κλιματιζόμενα τούνελ. Κατά μήκος της διαδρομής του καταφυγίου υπήρχαν χώροι με αποθέματα τροφίμων, κρεβάτια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Πιστεύουν ότι ο Καντάφι είχε χρησιμοποιήσει το καταφύγιο κάποια στιγμή το τελευταίο διάστημα, μέχρι να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Με τα καλάζνικοφ στα χέρια οι εξεγερμένοι, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το Al Jazeera, κινούνται προσεκτικά μέσα στα υπόγεια μονοπάτια. Ανοίγουν βαριές πόρτες και ανακαλύπτουν δεκάδες αεραγωγούς, αλλά υποχωρούν υπό το φόβο ενέδρας μέσα στα τούνελ.

Οι αντάρτες είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο πως πιστεύουν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι χρησιμοποιούν τα τούνελ για να διαφύγουν από τις επιθέσεις και στη συνέχεια εμφανίζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες.