Έρωτας στο δημοτικό, γάμος και παιδιά στα 14

Όταν στη Κίνα η παιδική αθωότητα χάνεται πρόωρα


ΚΟΣΜΟΣ
12:10
30/03/2016
Έρωτας στο δημοτικό, γάμος και παιδιά στα 14
1
loading

Η αγάπη και ο γάμος μπορεί να γίνουν δύο πολύ πολύπλοκα πράγματα για τα νεαρά κορίτσια στην Κίνα. Σε μια χώρα όπου για δεκαετίες κυριαρχούσε η πολιτική του ενός παιδιού και οι γυναίκες έκαναν εκτρώσεις ανάλογα με το φύλο, οι μορφωμένες γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν τον κατάλληλο σύζυγο και θεωρούνται «γεροντοκόρες» εάν μέχρι τα 27 τους δεν έχουν παντρευτεί.

Όταν η 24χρονη Muyi Xiao διάβασε μια ιστορία για δύο 16χρονα παιδιά που αποφάσισαν να παντρευτούν σε ένα χωριό μίας νοτιοανατολικής επαρχίας της Κίνας, θέλησε να πάει να τα γνωρίσει από κοντά.

Το θέμα απασχόλησε τους New York Times, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ζήτημα μέσα από τη δουλειά της Muyi Xiao η οποία θέλησε να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τους εφηβικούς έρωτες στην Κίνα.

chinadsahfd1

Η Xiao ταξίδεψε σε μικρές πόλεις και χωριά για να φωτογραφίσει και να γράψει την ιστορία των κοριτσιών που παντρεύονται ακόμα και στα 14 χρόνια τους. Μάλιστα, όπως παρατηρεί η ίδια στους New York Times, αντίθετα με ό,τι κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί , σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για γάμους που γίνονται με μεγαλύτερους άντρες ή κάτω από την πίεση των γονιών.

chinadsahfd2

chinadsahfd5

«Καμία από τις κοπέλες που γνώρισα δεν αναγκάστηκε να παντρευτεί», είπε η Xiao. «Συνήθως κατέληγαν μαζί από έρωτα ή σε ορισμένες περιπτώσεις η κοπέλα έμενε πρώτα έγκυος. Μερικά από τα έφηβα παντρεμένα ζευγάρια έβγαιναν ραντεβού από το δημοτικό», συνέχισε.

chinadsahfd8

chinadsahfd3

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα των New York Times,  σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς των εφήβων που προέρχονται από φτωχές περιοχές της Κίνας, αναγκάζονταν να φύγουν για να δουλέψουν με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μεγαλώνουν με τους παππούδες. Οι γάμοι μεταξύ εφήβων όπως και οι εγκυμοσύνες σε περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, δημιουργούν εμπόδια για τους νέους όσον αφορά στην οικονομική τους κατάσταση αλλά και τη μόρφωσή τους. Και οι δέκα περιπτώσεις των εφήβων ζευγαριών με τα οποία μίλησε η  Xiao επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση καθώς όλα τα κορίτσια έγιναν μητέρες χωρίς να έχουν τελειώσει το σχολείο. Το ίδιο ισχύει και με τα αγόρια αφού τα περισσότερα από αυτά εγκατέλειψαν τα θρανία από νωρίς.

chinadsahfd6

Τέλος μιλώντας για την ίδια, η Xiao αποκαλύπτει ότι η οικογένεια είναι κάτι που απασχολεί πολύ τους γονείς της. «Ανησυχούν ότι η ζωή ως δημοσιογράφος και καλλιτέχνης δεν θα μου προσφέρει τη σταθερότητα να παντρευτώ πριν τα 30». Όπως τονίζει πάντως η ίδια, θα περιμένει μέχρι να βρει τον κατάλληλο και δεν θέλει να πιέσει καταστάσεις.

chinadsahfd4

chinadsahfd7

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar CV

    Communism Ideal- feast your eyes.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει