Τα μυστήρια του διαστήματος και η ύπαρξη άλλων μορφών ζωής είναι θέματα που «ιντριγκάρουν» εδώ και δεκαετίες ουκ ολίγους ανθρώπους στον κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κρατούν πάντοτε μια σκεπτικιστική τάση περιμένοντας έγκυρες αποδείξεις για να αποδεχτούν το οτιδήποτε.

Επίσης πολλοί όμως είναι και εκείνοι που απεγνωσμένα θέλουν τα όνειρά τους και η φαντασία τους για τη ζωή στο διάστημα να γίνουν πραγματικότητα. Οι θεωρίες συνομωσίας εξυπηρετούν κυρίως τον τρόπο σκέψης των δεύτερων.
Μία από τις πιο δημοφιλείς τέτοιες θεωρίες είναι εκείνη του Apollo 20. Πρόκειται για μια διαστημική αποστολή, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της NASA, είχε ακυρωθεί.

Όταν τον Δεκέμβρη του 1972, η αποστολή του Apollo 17 επέστρεψε στην Γη από τη σελήνη, μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και είχαν τραβηχτεί κοντά στον κρατήρα Ισζακ Δ προκάλεσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ορισμένοι ισχυρίστηκαν εκείνη την εποχή πως στις φωτογραφίες είχαν παρατηρήσει την ύπαρξη ενός αφύσικου αντικειμένου στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι υποψίες για την ανεύρεση κάποιου εξωγήινου σκάφους είχαν τότε μετατραπεί σε μια πολύ δημοφιλή φημολογία.

Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, η αποστολή Apollo 20 πραγματοποιήθηκε μυστικά σε συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Στόχος της ήταν η εξερεύνηση του αντικειμένου και η μεταφορά οποιουδήποτε στοιχείου σχετικού με την εξωγήινη ζωή, πίσω στη Γη.

Δεκαετίες μετά, η μαρτυρία και τα βίντεο-ντοκουμέντα ενός ανθρώπου, του Ουίλιαμ Ράτλετζ, ο οποίος ισχυρίζεται πως ήταν στο πλήρωμα της αποστολής, ξαναφέρνουν την υπόθεση στην επιφάνεια.

Ο Ράτλετζ είχε χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να ανεβάσει υλικό που είχε βιντεοσκοπήσει από την αποστολή, καθώς και τις φερόμενες πραγματικές φωτογραφίες του εξωγήινου σκάφους στην επιφάνεια του φεγγαριού.
Στην μαρτυρία του, ισχυρίζεται πως εκεί βρέθηκαν δύο εξωγήινα ανθρωποειδή εκ των οποίων μάλιστα το ένα φαινόταν να παρουσιάζει ακόμη σημεία ζωής.

«Ήταν ένα θηλυκό ανθρωποειδές, ύψους 1,65 μ., με μαλλιά και έξι δάχτυλα με τα οποία κρατούσε το πηδάλιο του σκάφους! Την ονομάσαμε “Μόνα Λίζα”… Δεν φορούσε ρούχα και χρειάστηκε να κόψουμε δύο καλώδια που ήταν συνδεδεμένα με τη μύτη, που δεν είχε ρουθούνια», ισχυρίζεται ο Ράτλετζ και προσθέτει:

«Στα μάτια είχε προσαρμοσμένη μια συσκευή, που την αφαίρεσε ο Λεόνοφ! Αίμα ή άλλα σωματικά υγρά είχαν παγώσει γύρω από το στόμα. Το μπλε-γκρι δέρμα ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί ήταν καλυμμένο με ένα διαφανές προστατευτικό υλικό.

Τα μαλλιά ήταν καλοδιατηρημένα, το δέρμα γύρω από τα μάτια και μπροστά είχε κάποιες παράξενες λεπτομέρειες και σχημάτιζε μια λωρίδα γύρω από το κεφάλι. Δεν καταλαβαίναμε αν ζούσε ή όχι, αλλά οι ενδείξεις στα μηχανήματά μας ήταν θετικές! Τη μεταφέραμε ζωντανή στη Γη, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμη ζωντανή! Το δεύτερο πτώμα ήταν διαμελισμένο και μεταφέραμε μόνο το κεφάλι», ισχυρίζεται ο Ράτλετζ.

Κατά πόσο τα ντοκουμέντα αυτού του ανθρώπου είναι αληθινά και η ιστορία του Apollo 20 ισχύει είναι στην κρίση του καθενός καθώς πολλοί υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας αρέσκονται στο να δημιουργούν οι ίδιοι τις αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την εκάστοτε θεωρία τους.

Δείτε συγκεντρωμένο το -ισχυρά αμφιλεγόμενης αληθοφάνειας- υλικό του Ράτλετζ: