Ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές του ISIS, στο οποίο εμφανίζονται να πανηγυρίζουν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στο 7λεπτο βίντεο προβάλλονται σκηνές φρίκης μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών που άφησαν πίσω δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

isis-video

Στο βίντεο με τίτλο «Ταπείνωση των Σταυροφόρων της Ευρώπης», εμφανίζονται και μιλούν δύο βέλγοι τζιχαντιστές, ενώ οι επιθέσεις παρουσιάζονται σαν τμήμα του ιερού πολέμου μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ.

«Αυτή είναι η αρχή του εφιάλτη σας», προειδοποιεί ένας βέλγος μαχητής του ISIS, ο Abu Abdullah al-Beljiki. Το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου τζιχαντιστή, πιστεύεται πως είναι Lotfi Aoumeur και έχει εμφανιστεί και σε προηγούμενο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους απειλώντας τις Βρυξέλλες με επίθεση.

Μάλιστα, οι τζιχαντιστές παρουσιάζουν ένα χάρτη ολόκληρης της Ευρώπης με το Βέλγιο να ανατινάζεται, και προειδοποιούν ότι θα ανατινάξουν όλη την Ευρώπη.

isis-video3

Οι δύο αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους εμφανίζονται στο βίντεο χαμογελαστοί να εκτοξεύουν νέες απειλές ότι οι επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν παρά μόνο η αρχή του εφιάλτη. Συσχετίζουν δε το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη το 2001, με το αιματοκύλισμα στο Παρίσι και προαναγγέλλουν μια νέα «11η Σεπτεμβρίου».