Τις πύλες του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια στο κέντρο της Τρίπολης, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι πλησιάζουν οι εξεγερμένοι, σύμφωνα με ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες με οβίδες να εκρήγνυνται και καπνό να υψώνεται πάνω από την πόλη, καθώς οι εξεγερμένοι συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τα στρατεύματα του Καντάφι από τις συνοικίες που ελέγχουν.

Την ίδια ώρα αντάρτες στην ανατολική Λιβύη προελαύνουν προς τα διυλιστήρια της Ρας Λανούφ αφού κατέλαβαν την πόλη Αγκέιλα απωθώντας δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι

«Η πόλη είναι υπό τον έλεγχό μας, όλα θα πάνε καλά» δήλωσε τα ξημερώματα ο γιος του Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ, για τον οποίο είχε μεταδοθεί η πληροφορία πως είχε συλληφθεί, πληροφορία που μάλιστα επιβεβαιώθηκε από εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. 

Μετά την επανεμφάνιση του Σαΐφ αλ Ισλάμ στην Τρίπολη, το Δικαστήριο έσπευσε να ανακοινώσει σήμερα πως ουδέποτε είχε λάβει επιβεβαίωση από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για τη σύλληψή του.