Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουλγαρία προειδοποίησε τους πολίτες της να αποφεύγουν το πολυσύχναστο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς στη βουλγαρική πρωτεύουσα, εξαιτίας μιας «πιθανής απειλής» κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου της Σόφιας.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει λάβει πληροφορίες για μια πιθανή απειλή κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου ή γραμμές λεωφορείου κοντά στο Hotel Pliska», σημειώνει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε αργά χθες το βράδυ στο Facebook, με την προειδοποίηση προς τους πολίτες της να αποφεύγουν την περιοχή αυτή, μια από τις κύριες της Σόφιας.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης αυτής, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η πρεσβεία δεν σχολιάζει τρέχουσες έρευνες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει για μια αξιόπιστη απειλή στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή άτυπα για χρόνια ως Hotel Pliska, αλλά η δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην πόλη.

Ο κόσμος έδειχνε να πηγαίνει στη δουλειά του κατά τα συνηθισμένα σήμερα το πρωί στην περιοχή, ενώ τα λεωφορεία ακολουθούσαν το συνηθισμένο πρόγραμμά τους.