Αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας οι σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία

Αβάσταχτο το οικονομικό κόστος για την πλειοψηφία που ζει στη φτώχεια


ΚΟΣΜΟΣ
11:46
23/03/2016
Αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας οι σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία
loading

Σοβαρές δυσκολίες στην πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας της χώρας αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην Ιορδανία, εξαιτίας του οικονομικού κόστους, της γραφειοκρατίας, αλλά και της περιορισμένης ανθρωπιστικής υποστήριξης που λαμβάνουν, υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία. Πολλοί από τους πρόσφυγες δεν μπορούν να πληρώσουν τα παράβολα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιορδανίας από το 2014.

Πρόσφυγες που είχαν τραυματιστεί στις πολεμικές συγκρούσεις πέθαναν όταν εγκαταλείφθηκαν στα σύνορα, υποστηρίζει η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, σε αναφορά της.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί επίσημα 630.000 πρόσφυγες που πέρασαν από τη Συρία στην Ιορδανία. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία ζει σε συνθήκες φτώχειας, έξω από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί, σε διάφορες περιοχές.

«Οι μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και το επιπρόσθετο οικονομικό κόστος των ιατρικών εξετάσεων λειτουργούν ως πραγματικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας, γι αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα» αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει