Άγνωστη παραμένει η τύχη του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι ενώ οι αντικαθεστωτικοί έχουν εισβάλει στο προπύργιό του, την Τρίπολη, και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν αντικαθεστωτικούς να έχουν φτάσει στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, από όπου και η φωτογραφία. Στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας οι σημαίες του καθεστώτος έχουν υποσταλεί και στη θέση τους έχουν ανεβεί σημαίες των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με το CNN, οι πανηγυρισμοί στην Πράσινη Πλατεία δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στην αγωνία έπειτα από δηλώσεις αντικαθεστωτικών πως ο στρατός του Καντάφι κατευθύνεται προς το κέντρο της πρωτεύουσας, πληροφορία που πάντως το ίδιο δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο γιοι του Καντάφι, ο Σαΐντ και ο Σαΐφ αλ Ισλάμ συνελήφθησαν από δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ενώ τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι η προεδρική φρουρά παραιτήθηκε.

Μία μεγάλη φωτιά μαίνεται κοντά στην Τρίπολη και είναι ορατή, σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων, από την πόλη.
 
«Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους εάν ο Καντάφι ανακοινώσει την αποχώρηση του», σύμφωνα με επίσημη δήλωση του επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Δείτε βίντεο του CNN από την Πράσινη Πλατεία