Καταιγισμό επιθέσεων σε όλο το Ιράκ προανήγγειλε το σκέλος της Αλ Κάιντα που δρα στη χώρα, για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, η οργάνωση έκανε λόγο για «μια εκστρατεία 100 επιθέσεων σε όλη τη χώρα».

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ διευκρίνισε πως αυτή η εκστρατεία άρχισε στις 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αναλάβει ρητά την ευθύνη για τις πολλαπλές επιθέσεις εκείνης της ημέρας, που ήταν η πιο αιματηρή στη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εκστρατεία, η οποία φέρει την ονομασία «Εκδίκηση για τον Σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλους υψηλούς αξιωματούχους», θα τελειώσει «αφού φτάσει τις 100 επιθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Οι επιθέσεις αυτές θα περιλάβουν επιδρομές, επιχειρήσεις μαρτυρίου (επιθέσεις αυτοκτονίας), βόμβες στους δρόμους, επιθέσεις με πιστόλια με σιγαστήρες και ελεύθερους σκοπευτές, σε όλες τις πόλεις, τις αγροτικές περιοχές και τις επαρχίες», προειδοποιεί.

Χθες το βράδυ, μοιράστηκαν στη Βαγδάτη προκηρύξεις που καλούσαν τους πολίτες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και να πολεμήσουν τους αμερικανούς στρατιώτες.