Νέφος καπνού σκέπασε τη Μόσχα

Μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές


ΚΟΣΜΟΣ
11:00
26/07/2010
Νέφος καπνού σκέπασε τη Μόσχα
loading

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει τον ουρανό στη Μόσχα, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν εξαιτίας του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Στην περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα, μαίνονται 26 φωτιές σε δασικές εκτάσεις και 34 σε θαμνώδεις περιοχές, καλύπτοντας συνολική έκταση 59 εκταρίων.

Από τον καύσωνα καταστράφηκαν σοδειές, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ χωρίς να προβλέπεται υποχώρηση του φαινομένου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, μία πόλη 14 εκατομμυρίων, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί από τον πυκνό καπνό.

Μαύρα σύννεφα καπνού απλώνονται πάνω από το Κρεμλίνο καθώς το νέφος καλύπτει μεγάλα τμήματα της πόλης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Μόσχα έζησε μία παρόμοια κατάσταση το 2002, πάλι από φωτιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα.

Το υπουργείο έκανε έκκληση στους κατοίκους και στους τουρίστες να μείνουν σήμερα μακριά από δάση καθώς δεν είναι ασφαλή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ότι ο καπνός έχει ήδη μολύνει την ατμόσφαιρα και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη η εισπνοή του.

Την περασμένη Πέμπτη η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έφθασε τους 35 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά από το 1981.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει