Τουλάχιστον 5.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τον προσφυγικό καταυλισμό Ραμλ στη Λαττάκεια της Συρίας, μετά τη ρίψη συριακών πυρών εναντίον του, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, στη Ραμάλα της Δυτικής ‘Οχθης υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ο Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο, καταδίκασε έντονα τις ρίψεις συριακών πυρών εναντίον του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Ραμλ και τις χαρακτήρισε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων εναντίον του καταυλισμού Ραμλ στη Λαττάκεια και τις μετακινήσεις του πληθυσμού του. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά του παλαιστινιακού λαού και των σύρων αδελφών του, οι οποίοι είναι επίσης θύματα αυτής της αιματηρής εκστρατείας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ.

Την ίδια ώρα η Ιορδανία κάλεσε τη Συρία να θέσει αμέσως τέρμα στη βία και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Ο πρωθυπουργός Μααρούφ Μπαχίτ τηλεφώνησε σήμερα στο σύρο ομόλογό του Άντελ Σάφαρ και τού είπε ότι η βία πρέπει να σταματήσει αμέσως και ότι η Συρία θα πρέπει να επιδείξει λογική και να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις.