Για σχεδόν μια δεκαετία η εικονιζόμενη Irianita Rojas Rasma, από το Περού, ζούσε με έναν όγκο στην κοιλιά, ο οποίος μεγάλωνε από τότε που ήταν 13 ετών με αποτέλεσμα πλέον, στα 22 της, να μοιάζει σαν να διανύει τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της.

Τη νεαρή γυναίκα συνάντησε ο υπουργός Υγείας του Περού Anibal Velasquez την περασμένη εβδομάδα, ενώ επισκεπτόταν την πόλη όπου ζει για τα εγκαίνια νέας κλινικής.

Αλλά όταν άκουσε την ιστορία της, αμέσως κάλεσε τους συνεργάτες του να φροντίσουν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Λίμα για επέμβαση καθώς η νέα κλινική στην πόλη της δεν μπορούσε να εξετάσει ή να αφαιρέσει τον ολοένα διογκούμενο όγκο της.

Ο όγκος ζυγίζει πλέον 15 κιλά και της προκαλεί εδώ και χρόνια αδιάκοπο πόνο, με αποτέλεσμα να έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει και το σχολείο και τη δουλειά της.

Η 22χρονη μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Λίμα μαζί με τη μητέρα της Karina Rasma Lomas. Οι γιατροί στο νοσοκομείο εξήγησαν πως θα γίνουν εξετάσεις ώστε να διακριβωθεί η φύση του όγκου και εάν υπάρχει κακοήθεια και στη συνέχεια θα προγραμματιστεί η επέμβαση για την αφαίρεσή του, την επόμενη εβδομάδα.

ksdkam2 ksdkam3 ksdkam4 ksdkam5 ksdkam1