Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε στάση λεωφορείων στην Μπανγκόκ, λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες για επαναληπτικές εκλογές.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε κάδο σκουπιδιών σε στάση λεωφορείων στην οδό Ratchadumri, στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, μία περιοχή την οποία είχαν καταλάβει χιλιάδες αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές- γνωστοί ως “Κόκκινα Πουκάμισα”- και παρέμεναν εκεί επι σειρά εβδομάδων μέχρι την αιματηρή επέμβαση του στρατού, στις 19 Μαϊου.

Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών ή για το αν η βομβιστική επίθεση συνδέεται με την εκλογική αναμέτρηση για την κατάληψη κενής θέσης στο Κοινοβούλιο, κατά την οποία ο κυβερνητικός υποψήφιος επικράτησε του αντιπάλου του που είναι φυλακισμένος μετά τις ταραχές για τη συμμετοχή του στο κίνημα των «Κόκκινων Πουκάμισων».

Ο τελικός απολογισμός σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ιατρικό Κέντρο Erawan από την έκρηξη είναι ένας νεκρός άνδρας 51 ετών και επτά άνδρες και τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας οδηγός λεωφορείου.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη φονική βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ από τις ταραχές του Απριλίου και του Μαΐου. Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν στα χειρότερα επεισόδια πολιτικής βίας στη σύγχρονη ιστορία της Ταϊλάνδης.