Η νεαρή Maisie Beech από την Ουαλία ανέβασε στα social media selfies στις οποίες είχε μακιγιάρει το μισό της πρόσωπο για να αναδείξει πόσο το μακιγιάζ μπορεί να μεταμορφώσει την εικόνα μιας γυναίκας και ταυτόχρονα πόσο αυτονόητο είναι πως μπορεί να κυκλοφορεί και χωρίς αυτό.

Η 19χρονη πίστευε πως έκανε κάτι που έστελνε ένα μήνυμα δύναμης αλλά η αντίδραση που εισέπραξε από άλλους χρήστες δείχνει πως δεν συμμερίστηκαν την άποψή της αυτή.

Η Maisie αποφάσισε να βγάλει τις φωτογραφίες αυτές με στόχο να δείξει την αγάπη της για το μακιγιάζ, καθώς όπως λέει της αρέσει να μακιγιάρεται για τον εαυτό της και μόνο.

Όπως εξήγησε στη Daily Mail, η ιδέα της ήρθε όταν μια μέρα που ο αδελφός της την παρακολουθούσε να βάφεται της είπε πόσο εντυπωσιάστηκε με τη μεταμόρφωσή της.

Η εικόνα της είχε στόχο να δείξει πως αποδέχεται το πρόσωπό της και χωρίς μακιγιάζ και πως μπορεί να κυκλοφορήσει και αμακιγιάριστη.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων τη φωτογραφία είχαν δει περισσότεροι από δύο εκατομμύρια χρήστες.

Παράλληλα με τους χρήστες που επισήμαναν το ταλέντο της στο μακιγιάζ, άλλοι την αποκάλεσαν άσχημη, τρομακτική και αηδιαστική. Κάποιοι έφτασαν να γράψουν πως από την όψη της φαίνεται να είναι άρρωστη ενώ η 19χρονη εξηγεί πως πάντα είχε πολύ λευκό δέρμα και κοκκινωπά μαλλιά και τα φρύδια της ήταν πάντα τόσο ξανθά που είναι σχεδόν αόρατα.

«Μου αρέσει πολύ να βάφομαι, διασκεδάζω. Ήθελα να δείξω πως μου αρέσει να μακιγιάρομαι για μένα αλλά κυκλοφορώ και εντελώς άβαφη, δεν έχω πρόβλημα. Είναι θλιβερό που η κοινωνία λειτουργεί έτσι σήμερα. Το μακιγιάζ είναι μόδα και στα κορίτσια αρέσει να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν αλλά δεν βαφόμαστε ούτε για να κρύψουμε τα πρόσωπά μας ούτε για να ξεγελάσουμε τους άλλους. Δεν βαφόμαστε για τους άλλους, είναι κάτι που κάνουμε για εμάς. Οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να γίνονται στόχος κριτικής ή να χαρακτηρίζονται ‘αφύσικες’ επειδή βάφονται και με τον ίδιο τρόπο δεν θα έπρεπε να αποκαλούνται άσχημες επειδή δεν είναι βαμμένες», λέει η 19χρονη στη Daily Mail.

vamean2 vamean3 vamean1 vamean4 vamean5 vamean6 vamean7 vamean8