Η εισαγγελία της Λευκορωσίας ενδέχεται να ζητήσει να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στους δύο ύποπτους για την επίθεση, τον Απρίλιο, στο μετρό του Μινσκ που προκάλεσε το θάνατο 15 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιεισαγγελέας της χώρας Αντρέι Σβεντ.

«Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται για τρομοκρατία είναι η ποινή του θανάτου», δήλωσε ο Σβεντ στους δημοσιογράφους οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν η εισαγγελία θα ζητήσει να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους η εσχάτη των ποινών.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στις 11 Απριλίου σε σταθμό του μετρό της Λευκορωσίας που ήταν γεμάτος κόσμο -έγινε σε ώρα αιχμής- και προκάλεσε το θάνατο 15 ανθρώπων, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 150.

Τον Απρίλιο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατία» εναντίον των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν μετά την επίθεση, δύο νεαρών κατοίκων του Βιτέμπσκ, στα ανατολικά της χώρας.

Η Λευκορωσία είναι η μοναδική χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου όπου επιβάλλεται η θανατική ποινή. Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει δύο εκτελέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της Λευκορωσίας.