Σε κλίμα τρόμου βρίσκεται η Ευρώπη υπό το φόβο επιθέσεων, μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Βιέννη, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail κάθε μέρα περίπου 300 ύποπτοι για τρομοκρατία, εγκληματίες και παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να μπουν στη Βρετανία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που επικαλείται στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Εντοπισμού Συνόρων, ο αριθμός των ενδεχομένων επικίνδυνων εισόδων στη χώρα έχει αυξηθεί κατά 60% τα τελευταία δύο χρόνια!

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, τους τελευταίους 6 μήνες έχει αποτραπεί σε 46 εξτρεμιστές να φύγουν για τη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Μέσα στους ίδιους μήνες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναφερθεί στις αρχές σαν ενδεχόμενοι εξτρεμιστές έχει αγγίξει τους 3.228!

Οι αριθμοί αυτοί, όπως σημειώνει η εφημερίδα, προβληματίζουν ιδιαίτερα τις αρχές, με τους αρμόδιους να έχουν σημάνει «κόκκινο» συναγερμό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο από το παρατηρητήριο Berriew QC, οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν εντατικοποιηθεί

«Δεδομένων των γεγονότων του περασμένου έτους και της αδυναμίας του συστήματος στα ευρωπαϊκά σύνορα, οι αρχές θα ενεργούσαν ανεύθυνα αν δεν σήμαναν συναγερμό», δήλωσε.