Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στο Ιράν

Δεν θα σταματήσουμε, διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης


ΚΟΣΜΟΣ
5:39
28/07/2011
Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στο Ιράν
loading

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 αντάρτες της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK από τότε που άρχισε η επιχείρησή τους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ 100 άτομα τραυματίστηκαν και άλλα αιχμαλωτίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV μεταδίδει στην ιστοσελίδα του ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, οι οποίοι έχουν αναπτύξει 5.000 στρατιώτες στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν, σκότωσαν περισσότερους από 55 αντάρτες του PJAK στις πρόσφατες συγκρούσεις.

«Η επιχείρησή μας κατά των αμερικανών αντεπαναστατών του PJAK (Κόμμα για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν) θα συνεχιστεί κατά μήκος της μεθορίου Ιράν-Ιράκ στο βορρά, έως ότου η κυβέρνηση του Ιράκ και της (ιρακινής) περιοχής του Κουρδιστάν τοποθετήσει αστυνομικούς και στρατιώτες κατά μήκος των κοινών συνόρων» για να ελέγξει την κατάσταση, προσέθεσε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Στις 16 Ιουλίου, ο ιρανικός στρατός εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση κατά των βάσεων του PJAK. Κατά τη διάρκεια των μαχών με τους κούρδους αντάρτες στη μεθόριο, ο ιρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 8 άνδρες, μεταξύ των οποίων έναν ανώτερο αξιωματούχο του.

Το Ιράν έχει δεσμευτεί ότι θα κλιμακώσει τη στρατιωτική δράση εναντίον της κουρδικής αυτής παράταξης, η οποία επιδιώκει αυτονομία για τις περιοχές όπου ζει η κουρδική μειονότητα στη χώρα.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η βία έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατοντάδων χωρικών που κατοικούν στις ιρανικές μεθοριακές ζώνες με το Ιράκ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει