Μια νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία φέρνει το κόμμα των Ciudadanos (Πολίτες) στη δεύτερη θέση μετά το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα εννέα ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, αφήνοντας τέταρτους τους Σοσιαλιστές.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας DYM είναι τα χειρότερα μέχρι στιγμής για τους Σοσιαλιστές, υποδηλώνοντας ότι μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών τους στράφηκε στους Ciudadanos, ένα νέο κόμμα με πολιτική φιλική προς τις αγορές, και στους Podemos (Μπορούμε), της αριστερής κίνησης κατά της λιτότητας.

Ωστόσο, το 26% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή μειοψηφίας.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 26,7%, οι Ciudadanos 23,2%, οι Podemos 19,1% και οι Σοσιαλιστές 17%.

Η δημοσκόπηση της DYM διενεργήθηκε μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.012 ατόμων ενώ τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα El Confidencial.