Το πρόσωπο που εμφανίζεται στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι ένας Σύρος, μέλος του τακτικού στρατού, που σκοτώθηκε πριν πολλούς μήνες, αναφέρει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση της έρευνας.

Το διαβατήριο αυτό είναι στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, ένας άνδρας που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Εντοπίστηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους τζιχαντιστές που πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε έξω από το Σταντ ντε Φρανς, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το διαβατήριο αντιστοιχεί σε ένα μέλος του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με την πηγή, η οποία κάνει λόγο για δύο ενδεχόμενα: είτε κάποιος βρήκε το διαβατήριο αυτό, είτε πρόκειται για ένα πλαστό έγγραφο το οποίο δημιουργήθηκε βασιζόμενο σε ένα πραγματικό πρόσωπο.

Ένας πρόσφυγας που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου χρησιμοποίησε το διαβατήριο. Ο κάτοχός του, η πραγματική ταυτότητα του οποίου ελέγχεται, έφυγε από την Ελλάδα και λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε για τελευταία φορά στην Κροατία.