Μία γυναίκα 28 ετών που είχε υποστεί εγκαύματα στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, το βράδυ της Παρασκευής, πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Αγ. Παντελεήμονας της ρουμανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Γκεόργκε Ποπέσκου.

«Η νεαρή πέθανε στις 5 σήμερα το πρωί. Έφερε εγκαύματα στο 50% του σώματός της και στην αναπνευστική οδό. Ήταν μία από τις ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε ο κ. Ποπέσκου.

Ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου ανέρχεται πλέον στους 32. Περισσότεροι από 130 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, κάποιοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Το βράδυ της Παρασκευής, δύο πυροτεχνήματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, όπου γινόταν συναυλία.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ρουμανίας, Τιμπέριου Νίτου δήλωσε χθες το βράδυ ότι η έρευνα των εισαγγελέων για τα αίτια της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο Colectiv διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο όσον αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και τις κρατικές αρχές και ότι 40 άτομα έχουν μέχρι στιγμής ανακριθεί.

«Από το βράδυ του Σαββάτου ανακρίθηκαν 40 άτομα. Πολλά έγγραφα κατασχέθηκαν από ιδιώτες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όσοι αποδειχθούν ένοχοι θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις» ανέφερε ο κ. Νίτου.

Οι εισαγγελείς κατάφεραν να εντοπίσουν τα άτομα και την εταιρεία που είχε προμηθεύσει τις ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για τα πυροτεχνήματα μέσα στο νυχτερινό κέντρο, εξήγησε.

Χθες συνελήφθησαν τρεις μέτοχοι του νυχτερινού κέντρου, οι Κόστιν Μίνκου, Αλιν Γκεόργκε Αναστασέσκου και Πολ Γκαντσέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και ακούσιους τραυματισμούς.