Άνδρες του στρατού του Λιβάνου άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν ισλαμιστές ένοπλοι, σκοτώνοντας τρεις εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους δύο στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν είναι σαφές σε ποια οργάνωση ανήκαν οι ένοπλοι. Κινούνταν λίγο έξω από την πόλη Άρσαλ, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ισλαμιστικές οργανώσεις όπως το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) δρουν στη δυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στα σύνορα με τον Λίβανο. Έχουν αναφερθεί πολλές παρεισφρήσεις ισλαμιστών στο έδαφος του Λιβάνου από τα πορώδη σύνορα των δύο χωρών, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο τετραετής εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει επηρεάσει σημαντικά τον Λίβανο, ο οποίος ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τον δικό του 15ετή εμφύλιο. Έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις στον Λίβανο ανάμεσα σε ενόπλους που δηλώνουν πίστη στις αντιμαχόμενες πλευρές του συριακού πολέμου, ενώ έχουν επίσης σημειωθεί επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος από αντάρτες που δρουν στη Συρία και αδέσποτα πυρά έχουν πλήξει περιοχές του Λιβάνου.

Εξάλλου ο στρατός του Λιβάνου είχε εμπλακεί σε πολυήμερες, πολύνεκρες συγκρούσεις πέρυσι με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μαχητές του Μετώπου Υποστήριξης, όταν είχαν εισβάλει στην Άρσαλ.