Την ύπαρξη διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία αρνείται σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος προς το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε: «Οι πληροφορίες ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την παραίτηση του Καντάφι ή ότι αναζητεί ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα ή έξω από τη χώρα είναι απλώς αναληθείς. Ο Καντάφι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αυτή είναι η θέση μας για λόγους αρχής, και το μέλλον της Λιβύης θα το αποφασίσουν οι Λίβυοι. Ο Καντάφι είναι ένα ιστορικό σύμβολο και οι Λίβυοι θα πεθάνουν για να τον υπερασπιστούν»

Επίσης, ο Ιμπραήμ τόνισε πως πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις στη Ρώμη λέγοντας πως πρόκειται «για αυθεντικές συνομιλίες και ένα μέλος της ιταλικής κυβέρνησης παρίστατο στις συναντήσεις».

Σύμφωνα με ανακοινώσεις η λιβυκή κυβέρνηση συμμετείχε σε συνομιλίες στην Ιταλία, την Αίγυπτο και τη Νορβηγία με προσωπικότητες της λιβυκής αντιπολίτευσης για την εξεύρεση ενός ειρηνικού τρόπου για τον τερματισμό της σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και πέντε μήνες στη χώρα.