«Χώρο πολιτισμού, αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης εκφράζοντας την ευχή να επαναλειτουργήσει σύντομα.

Επισκεπτόμενος τη Σχολή ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως με την παρουσία του επιθυμεί να δώσει «θάρρος και ελπίδα» και να εκφράσει την υποστήριξή του στην προοπτική της επαναλειτουργίας της.

«Η Σχολή διαθέτει μία υπέροχη Βιβλιοθήκη. Εκφράζω την ευχήν συντόμως η Βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί τις επιστημονικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής», είπε.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει ότι ο κ. Βεστερβέλε επισκέφθηκε τη Σχόλη το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Γερμανίας Δρ. Eckart Cuntz, την Γενική Προξένο της Γερμανίας Brita Wagener και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Γερμανό ΥΠΕΞ υποδέχθηκε στη Σχολή ο μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.κ. Αποστόλος, ο διάκονος κ. Ιωακείμ Μπίλλης, υπογραμματέας της Συνόδου, και ο πατήρ Δοσιθέος Αναγνωστοπούλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου.

Ο κ. Βεστερβέλε περιηγήθηκε στο Καθολικόν της Σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίες, στη Βιβλιοθήκα και σε άλλους χώρους, ενώ υπέγραψε και το Βιβλίο Επισκεπτών.