Ο 14χρονος Raghab Ahmed βρέθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, εκεί όπου αθώα παιδιά ηλικίας από πέντε ετών εκπαιδεύονται για να γίνουν εκτελεστές του ISIS.

Ο Raghab εξαναγκάστηκε να συμμετέχει σε προπαγανδιστικό βίντεο των τζιχαντιστών στο οποίο εκτελούσε στρατιωτικές ασκήσεις με γεμάτα ντουφέκια.

Όπως αποκαλύπτει στη Daily Mail, οι φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους τον ανάγκαζαν να προσεύχεται μπροστά από ένα AK47 και του έδειχναν πώς να αποκεφαλίζει τους «άπιστους» λέγοντάς του: «Πιάσε το κεφάλι, τράβηξέ το πίσω και κόψε το λαιμό».

Η οικογένεια του 14χρονου απήχθη από εξτρεμιστές από το βόρειο Ιράκ τον περασμένο Αύγουστο. Ο 14χρονος, τα αδέλφια και η μητέρα του δεν ξέρουν αν ο πατέρας τους είναι ζωντανός ή νεκρός.

Όπως αφηγείται το αγόρι, οι μαχητές τους έμαθαν «πώς να χρησιμοποιούν όπλα και πώς να σκοτώνουν ανθρώπους».

Η οικογένεια κατάφερε να δραπετεύσει πληρώνοντας έναν δουλέμπορο και ζει πλέον στον προσφυγικό καταυλισμό Rwanga στο βόρειο Ιράκ.

Το αγόρι περιγράφει με δραματικό τρόπο την ημέρα που οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο χωριό του. «Μάζεψαν όλους τους ανθρώπους σε ένα σχολείο και τους χώρισαν σε τρεις ομάδες. Πρώτα πήραν τους άνδρες, μετά τις γυναίκες και τα κορίτσια, τελευταία τα παιδιά. Δεν τους είδα να σκοτώνουν τους άνδρες αλλά άκουσα τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά».

Ήταν μία από τις πλέον αιματηρές επιχειρήσεις των τζιχαντιστών κατά την οποία σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 5000 Γεζίντι ενώ 500 γυναίκες και παιδιά αιχμαλωτίστηκαν.

«Εγώ τους είδα να βάζουν τους άνδρες σε σειρά και να πυροβολούν», περιγράφει η μητέρα του Raghab, Kamila Hussin.

Στο στρατόπεδο «μας μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούμε όπλο, να το γεμίζουμε, να το αδειάζουμε. Δεν μου άρεσε να πυροβολώ αλλά με διέταζαν να το κάνω», όπως λέει ο 14χρονος. Τους μάθαιναν επίσης πώς να σκοτώνουν: «Μας έδειξαν ένα βίντεο για το πώς γίνεται ένας αποκεφαλισμός. Εγώ δεν ήθελα να το δω αλλά με ανάγκασαν. Ο άνδρας ήταν Πεσμεργκά (Κούρδος μαχητής)», περιγράφει ο 14χρονος.

Δίδασκαν επίσης στα παιδιά να μισούν την οικογένειά τους. «Οι Γεζίντι είναι άπιστοι. Αν δείτε τον πατέρα ή τη μητέρα σας πρέπει να τους αποκεφαλίσετε», τους έλεγε ένας από τους εκπαιδευτές τους…

isisidfj2 isisidfj3 isisidfj4 isisidfj5 isisidfj6 isisidfj7 isisidfj8 isisidfj9