Ντόμινο πυρηνικών όπλων

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ


ΚΟΣΜΟΣ
7:37
30/06/2011
Ντόμινο πυρηνικών όπλων
loading

«Απερίγραπτες και πιθανώς δραματικές συνέπειες» θα μπορούσε να έχει η πολιτική που θα ακολουθήσει το ΝΑΤΟ εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, προειδοποιεί το ΝΑΤΟ η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο πρίγκιπας Τούρκι αλ-Φαϊζάλ, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και τη Βρετανία, σε ανώτερους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ σε συνάντηση σε βρετανική αεροπορική βάση στις αρχές του μήνα.

Ο Φαϊζάλ δεν προσδιόρισε ποιά είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα του σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη Σαουδάραβα αξιωματούχο στο Ριάντ αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία θ΄αναγκαστεί ν' αναπτύξει δικά της πυρηνικά όπλα.

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε μια κατάσταση κατά την οποία το Ιράν θα διαθέτει πυρηνικά όπλα και εμείς όχι. Εάν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικό όπλο, αυτό θα είναι απαράδεκτο για μας και εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά το», φέρεται ότι δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει